Setari Cookie-uri

Cum să organizezi o petrecere în stil italian

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți surprinzi oaspeții și care îți vor garanta o petrecere de succes.

Mulți visează să viziteze Italia pentru plăcerea de a vizita muzee sau obiective turistice renumite. Sau pentru peisajele diferite de la o regiune la alta. Dar una dintre atracții rămâne dorința de a gusta numeroasele specialități culinare care fac această țară faimoasă în întreaga lume. Iar atunci când o vacanță nu îți este tocmai la îndemână, din varii motive, o seară între prieteni cu o tematică italiană este o idee minunată. Iată câteva sfaturi de urmat pentru a marca cu brio ocazia și pentru a-ți impresiona oaspeții.

Ce tip de preparate să alegi pentru o seară italiană

Pentru o petrecere reușită, alegerea preparatelor trebuie sa fie prima ta preocupare, căci mâncarea joacă un rol important, dacă nu cel mai important. Astfel, preparatele emblematice ale țării, precum pizza, reteta de paste ravioli sau bolognese, tiramisu etc., nu trebuie ratate. Aceste specialități culinare sunt cele care fac Italia faimoasă.

Citește și:

Nu uita că la fel de importante sunt renumitele antipasti, fără de care niciun ospăț italian nu poate debuta așa cum trebuie. Poți include aici brânză italiană, vinete la grătar, roșii uscate, anghinare marinată, măsline, capere, mezeluri italienești diferite (coppa, mortadella, prosciutto etc.), hamsii marinate, fructe de mare sau salata caprese, care va aduce în prim plan culorile drapelului Italiei!

Este momentul potrivit să te bucuri alături de prietenii tăi de o pizza italiană artizanală care va satisface orice gurmand. Savoarea autentică a preparatelor si produsele proaspete folosite la prepararea acestora vor seduce oaspeții.

Oferă dulciuri specifice, începând de la biscuiții amaretti (partenerii perfecți pentru cafea), tiramisu sau, de ce nu, chiar o delicată pannacotta.

Citește și:

La fel de importante sunt băuturile care vor însoți acest festin a la italiano. Gândește-te, desigur, la vinurile roșii italiene, cum ar fi Chianti. Nu uita de espresso sau cappuccino pentru pentru momentele de după masă. Iar ca digestive, grappa, limoncello sau sgroppino vor fi niște alegeri extrem de potrivite. Iar pentru o notă simpatică italiană, prosecco sau alte cocktailuri, precum Negroni sau Hugo, vor face deliciul oaspeților tăi.

Cum alegi decorul pentru o seară italiană

În ceea ce privește decorarea locului ales pentru a petrece, aceasta depinde de gusturile tale. Poți pune la intrare un semn pictat pe care vei scrie ”Benvenuti in Italia”, care va anunța rapid invitații la ce trebuie să se aștepte. Desigur, nu este recomandat să supraîncarci decorul, pentru a evita ridicolul. În ceea ce privește decorarea mesei, alege o față de masă albă, simplă, eventual cu o bordură din dantelă de bumbac, care va duce cu gândul la meșteșugul artizanal din sudul Italiei. Folosește sticle de vin italian ca suporturi pentru lumânări. Decorează masa cu ghivece mici din teracotă cu rozmarin, mentă și busuioc.

Citește și:

Alege pahare din cristal, farfurii mari albe și instalează boluri cu preparate și specialități italiene. Piese din dantelă sau rafie vor rafina accesoriile festive și vor aduce o notă boemă decorului tău.

Divertismentul este un alt punct care nu trebuie trecut cu vederea pentru a crea atmosfera pentru seară. În general, pe parcursul mesei, alege o muzică liniștită, desigur italiană, precum serenade de vioară, arii de operă etc. Iar odată masa încheiată, alege piese contemporane, în tendințe, din muzica italiană.

Dacă nu poți ajunge în Italia, atunci nimic nu te împiedică să aduci Italia în casa ta. Sau măcar un strop din ea. Prieteni buni, mâncare delicioasă, puțin frizzante și o atmosferă de voie bună, toate acestea sunt ingredientele unei seri minunate petrecute alături de cei dragi ție!

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Mai 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.