Setari Cookie-uri

Top 3 lucruri care nu trebuie să ne lipsească din casă în această iarnă

Serile lungi de vară la terasă cu prietenii s-au încheiat. Urmează cele petrecute deseori în confortul casei noastre. Iată cum putem profita de fiecare moment.

Lunile din sezonul rece ne obligă să petrecem mai mult timp în interiorul casei noastre. Asta nu înseamnă că ne vom plictisi, atât timp cât ştim să ne înconjurăm de lucrurile importante.

Dacă pe timpul verii acasă trecem doar pentru a face un duş şi a dormi, iată că acum lucrurile s-au schimbat semnificativ. Serile lungi de vară petrecute la terase cu prietenii au fost înlocuite cu episoade nesfârşite ale serialelor vizionate pe canapea. Lunile răcoroase, în care zilele sunt mai scurte şi la ora 19 este deja luna pe cer, ne ademenesc să intrăm mai repede în casă.

Chiar dacă acum avem tendința de a petrece mai mult timp singuri, în intimitatea casei noastre, acest lucru nu este neapărat unul rău. Din când în când este recomandat să ne alocăm mai mult timp pentru noi. Acest lucru ne ajută să ne reconectăm cu noi înşine, mai ales în perioadele aglomerate.

Citește și:

Atunci când alegem să ne distanţăm de forfota exterioară, reuşim să observăm şi să ascultăm cu atenţie lucrurile din jurul nostru. Însă, pentru o deconectare de la problemele cotidiene, este indicat să ne ajutăm mintea și corpul să se relaxeze. Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le avem în casă pentru a petrece o seară liniștită:

  1. Cărțile

Chiar dacă nu am fost întotdeauna fani ai cititului și, în timpul școlii, o făceam doar din obligație, mulți dintre noi descoperim această plăcere la maturitate. Brusc, cititul unei cărți, oricât de mare ar fi, devine o plăcere și avem salvate în contul shop-ului online preferat o mulțime de publicații.

În funcție de starea avută, putem citi cărți motivaționale consacrate, precum Secretele Succesului, dacă dorim să ne îmbunătățim modul de relaționare cu cei din jurul nostru sau cărți de beletristică, atunci când vrem să ne cufundăm într-o poveste captivantă. Persoanele nostalgice aleg, aproape întotdeauna, cărțile tipărite, iubind mirosul acestora și senzația avută atunci când o țin în mâini. La mare căutare, în special de către cei mai tineri, sunt și cărțile digitale, acestea fiind extrem de utile tuturor atunci când plecăm undeva. Să poți avea la tine 3 cărți introduse într-o tabletă sau un eBook reader, este o reală economie a spațiului în bagaj.

Citește și:
  1. Muzica

Fie că ascultăm la laptop, desktop, pe telefon, fie că la pick up, muzica relaxantă face parte din prietenii de nădejde atunci când vrem să uităm de toate problemele zilnice. Poate fi în surdină sau la un nivel normal, atât timp cât ascultăm piesele preferate sau vreun playlist cu piese relaxante, cu siguranță efectul va fi cel scontat. Dat fiind faptul că multă lume simte nevoia deconectării ocazionale, fiind zilnic preocupați cu problemele personale și profesionale, există deja numeroase playlist-uri realizate cu piese jazz, blues, bossa nova sau cafe concept, ideale pentru astfel de momente.

  1. Băutura preferată

Fiecare dintre noi are câte o preferință în viață, în orice domeniu. Astfel, putem sorbi după cină un pahar de vin, un ceai sau o ciocolată caldă. De multe ori, alegem băutura în funcție de pofta și de starea de spirit din acel moment. Zilele dificile sunt adesea încheiate de un pahar de vin, alb, roșu sau roze, după preferință. Persoanele care nu consumă alcool sau iubesc senzația avută atunci când au o cană caldă în mâini, aleg mereu un ceai sau o ciocolată caldă. Aroma de fructe sau de plante și finețea ciocolatei calde, neagră sau albă, ne îmbie simțurile și fiecare înghițitură ne încălzește, creându-ne astfel o stare de relaxare.

Citește și:

Ieșirile ocazionale cu prietenii sau întâlnirile acasă sunt, în continuare, o activitate necesară. Însă, aceste luni sunt ocazia perfectă să ne conectăm cu noi înșine, să petrecem timp în care ne deconectăm de problemele zilnice și ne concentrăm mai mult pe nevoile sufletului nostru.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.