Setari Cookie-uri

De ce a plâns pilotul Octavian Ciovică - fost concurent “FERMA”

Invitat în emisiunea  Portret de Campion, de la A7TV, Octavian Ciovică, Campion Național absolut la Viteză în Coastă și unul dintre participanții la show-ul de televiziune “Ferma”, a recunoscut că sunt momente când plânge.

Când plânge un campion național?

“Sunt două situații când Ciuvică Octavian plânge…” a mărturisit campionul brașovean, făcând referire la pierderile oamenilor dragi din viața lui, dar și la unele momente în care nu a atins performanța pe care și-a propus-o.

Pierderea eroului său – tatăl - a adăugat o încărcătură emoțională și o motivație deosebită pentru sezonul 2022. Iar titlul de Campion Național la Viteză în Coastă de anul trecut a fost dedicat chiar acestuia. Mai mult dcât atât, fiecare etapă, fiecare zi, a fost în amintirea tatălui său, cu recunoștință și dragoste. Sezonul 2022 încheindu-se cu titlul de Campion, și atunci au fost lacrimi, dar de bucurie.

Ce se întâmplă după ce plânge un campion național?

Citește și:

Pilotul a fost întrebat cum depășește momentele de anxietate cauzate de momentele în care nu îi ies lucrurile așa cum ar trebui pe circuit : “ Ies afară, zâmbesc și fac in așa fel încât să îndrept greșelile pe care le-am făcut. Muncesc mai mult, îmi ating mereu țelurile oricât ar fi de greu.”

Octavian Ciovică susține că nu trebuie să renunți niciodată la visuri, la ambiții. Ci să muncești pentru ele cu disciplinare, și asumare a greșelilor, dar și cu mult suflet. ”Nu există NU POT”, spune el.

Pilotul brașovean povestește cum a slăbit 17 kg, cum și-a depășit temerile și cum a reușit să performeze în ciuda tuturor piedicilor.

Cum ajungi campion la condus cu viteză când nimeni în familia ta nu are permis?

Citește și:

Dragostea de condus a prins-o de la mătușa lui, singura care avea permis în familie, dar și de la tatăl său, care l-a dus de mână pe drumul dinspre Brașov spre Poiana Brașov ca să vadă mașinile la un campionat de viteză pe traseu montan. În acest fel i-a deschis gustul pentru “coaste”.

Iar încercările celor din jur de a-l descuraja să devină pilot nu l-au făcut decât mai ambițios și mai determinat să urmeze drumul deja ales, dar mai ales cu dorință de victorie. Iar el este cel care a readus titlul la Brașov după mai mult de 10 ani.

**

Octavian Ciovică este un pilot brașovean de cursă de viteză în coastă. În 2021, acesta a fost cel mai rapid pilot al antrenamentelor cronometrate la Cupa „Cheile Grădiștei”, iar în 2022 a devenit campion național la viteză în coastă.

Citește și:

Sursa foto: DRIVAR/ pixabay.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.