Setari Cookie-uri

Liliac, crama butic din Transilvania unde vizitatorii se pot caza în cele 38 de hectare în mijlocul viei

Liliac este o cramă butic ce și-a propus să pună Transilvania pe harta europeană a vinului.

Povestea cramei începe în 2011, când echipa Liliac a construit prima clădire în Transilvania, iar în cei 12 ani de activitate au ajuns să vândă, de la 1000 de sticle pe lună, 1000 de sticle pe zi.

Liliac, pe lângă atenția pe care o acordă viei, vrea să construiască o adevărată experiență turistică pentru vizitatori. Acum, au o singură opțiune de cazare, o singură cameră, o ofertă exclusivistă la propriu, unde vizitatorii au 38 de hectare la dispoziție în mijlocul viei de unde se pot vedea stelele foarte bine.

Dar planurile Liliac implică și construirea unui sistem de cazare mai amplu și care să ofere mai mult decât un loc de dormit, ci o experiență cu alți producători ai zonei.

În prezent, vizitele la cramă oferă turiștilor, pe lângă degustarea de vin, și degustări cu Răzvan Idicel la zacuscă și alte bunătăți, cu Ibănești pe parte de brânzeturi și cu Petry care face cârnați la Târgu Mureș. Iar planurile de dezvoltare includ și organizația de turism din Mureș pentru o expansiune aliniată zonei.

Citește și:

Acum sunt în șantier de modernizare ca să creeze o bijuterie de cramă, apoi se vor concentra pe partea turistică, astfel încât să aibă un loc de degustare pentru 100 de persoane în mijlocul viei.

Mai plănuiesc o lansare sub consultanța unui enolog francez prin care vor să arate potențialul zonei.

Mai multe despre povestea acestei crame butic puteți citi pe start-up.ro: https://bit.ly/3YtI1TZ

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.