Setari Cookie-uri

Nadine: 'Fericirea este o alegere care musai trebuie facuta in fiecare zi'

Nadine e dintre cei care a plecat de unde era mai greu. Si acum merita admiratia noastra, e un om care a reusit.

nadine
Au trecut ceva ani de cand o stim pe Nadine. Aproape vreo 20. Dar povestea copilariei ei o stim de curand. De curand s-a decis s-o povesteasca in spatiul public. Nadine a copilarit intr-un orfelinat. Viata ei in sensul asta pare, nu conteaza de unde pleci, ci mai important e unde ajungi. Doar ca pana la urma conteaza si de unde ai plecat, ca face reusita mai admirabila. Nadine e dintre cei care a plecat de unde era mai greu. Si acum merita admiratia noastra, e un om care a reusit. A scris si o carte despre asta.

Esti un om fericit, Nadine? Ce ai avut ca sa poti sa reusesti in viata asta a ta, asa cum ti-a fost asezata la inceput?

Sunt fericita. Sunt fericita pentru ca am descoperit ca fericirea este o alegere care musai trebuie facuta in fiecare zi, in fiecare ceas si clipa. Am avut nevoia de a trai o viata de calitate. Si desi multi altii aveau aceasta nevoie, am mai avut si curajul de a face tot ce este necesar pentru a ajunge sa traiesc acea viata. Pe scurt. Am avut o nevoie si curajul de a o implini.

Citește și:

N-ai avut un inceput de viata prea usor. Dintre toate cele prin care ai trecut, care a fost momentul cel mai greu, acela pe care nu poti sa-l uiti?

Despre cele mai grele momente nu pot vorbi, pot doar mentiona pe scurt pentru ca le percep ca pe o a doua piele, al doilea trup, cum spune Eckart Tolle, adica este mult prea personal, intim si viu. Pot vorbi, insa, despre unul dintre momentele grele. Ziua in care am intrat la casa de copii. Spuneam ca nu vreau sa merg, imploram sa nu ma duca, insa bunica imi spunea ca imi va placea pentru ca sunt multi copii, multe jucarii acolo si ne vom juca toata ziua. Erau multi copii, nu erau jucarii, iar noi nu ne jucam. Nu mi-a placut…

Dintre toate cele pe care le-ai trait, care e concluzia cea mai important pe care ai tras-o? Asa, ca o egida sub care traiesti in viata.

Toate au o noima!

Nu sunt un om superstitios, imi place stiinta, sunt un om educat, cu toate acestea am ajuns la concluzia ca bune/rele, toate au o logica. Toate sunt necesare, trebuincioase la… ( aici fiecare completeza in functie de convingerile sale. Aleg cu intelepciune sa nu vorbesc despre ale mele)

Citește și:

Ai scris o carte, ce te-a hotarat sa o scrii?

Ma pricep la putine lucruri pe lumea asta. Nu stiu sa dau sfaturi despre romantism, nu cred in moda si, in general, sunt un om atipic, in schimb, stiu care sunt pasii care duc la bine. Stiu care sunt deciziile ce trebuiesc luate pentru ca viata sa fie constant una de calitate. Prea multi oameni traiesc vieti incurcate si nefericite, iar solutiile sunt simple si in puterea lor. Am scris cartea pentru ca fizic aveam nevoie sa manifest acele notiuni care duc la viata buna.

Cu ce trebuie sa ramana oamenii la finalul ei?

Cu un plan, cu claritate, cu o revelatie despre ei insisi si toate cate sunt ale lor pe lumea asta. Cu liniste in suflet ca de maine pot trage de carma vietii lor in ce directie le pofteste sufletul.

Vizionare placuta


Radu Buzăianu se ocupă seara la televizor de politicienii care-i fac viața grea, iar în timpul zilei, de cei 3 copii pe care-i are să-i facă viața un loc mai bun și mai cu sens. Din ce...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.