Setari Cookie-uri

Jojo: 'Certurile pot reseta si echilibra o relatie sau o pot distruge'

Jojo - Catalina Grama are un fel de nebunie haioasa, care a facut-o celebra.

jojo

Jojo are aerul firesc al femeii fericite. Are si un fel de pragmatism al omului care a inteles ce vrea cu viata asta. Are si un fel de nebunie haioasa, care a facut-o celebra. Are si ceva responsabil in felul ei de a fi, ceva ce mamele au ca sa faca viata si lumea un loc mai bun. Si nu in cele din urma, Jojo are si ceva din nonsalanta haioasa a lui Paul Ipate. Deci catalina Grama, sau Jojo, in niste raspunsuri.

La ce te-ai gandit mai important azi?

La cum sa fac sa fie bine pentru copiii mei. Este primul lucru la care ma gandesc in fiecare zi.

In ce perioada a vietii tale ne aflam, daca ar fi s-o identificam intr-un fel?

In perioada cu doi copii. Cea mai frumoasa si completa perioada, in mod clar.

Dintre perioadele tale, din cum s-a asezat viata, care iti e mai draga si care a fost mai grea?

Inainte vad un luminis. Asta e cel mai frumos lucru atunci cand urci muntele. Cand se intrevede lumina printre varfurile brazilor si tu stii ca e acolo, si ca te asteapta. Frumoasa, calda, magica, intr-o poiana plina cu flori. Intotdeauna am privit inainte cu ganduri bune si speranta. Si am cele mai importante doua motive din lume sa privesc inainte tot la fel: pe Achim si pe Zora. Viata mea nu mai e numai a mea. Le e dedicata in mare parte lor. Si sunt convinsa ca ne asteapta ani frumosi, cu multe experiente incredibile, iar eu abia astept sa le traiesc alaturi de ei si prin ochii lor pe fiecare in parte. Cel mai frumos cadou pe care ti-l face un copil pe langa bucuria suprema pe care o ai cand il tii in brate, e ca te ajuta sa retraiesti calatoria vietii de la capat si prin ochii lui. Eu acum retraiesc farmecul copilariei alaturi de copiii mei.

Citește și:

Cand te uiti in urma, ce vezi mai degraba?

Un drum lung, frumos si uneori anevoios, pe care am reusit sa il parcurg pana in punctul asta. E ca atunci cand urci muntele: nu e mereu simplu, insa atunci cand ajungi ce frumoasa e privelistea, nu? Si atunci stii ca a meritat.. Eu am crescut si la munte, la Ceahlau. Si am invatat multe de la el.

Dar inainte? Ce vezi cand privesti inainte, Jojo?

Cea mai draga imi este cea de acum. Desi mi-au fost dragi multe etape, mai ales cea a copilariei. Greul e mai simplu de intalnit in viata decat frumosul si binele. E important insa sa construiesti frumos totul si sa ai rabdare. Cred ca cele mai grele perioade sunt acelea in care pierdem pe cineva.

jojo

Povesteste-mi cum o arata o zi frumoasa din viata voastra. Cum arata o zi cand iese bine?

Nu poate iesi totul bine. Cel putin nu cum ne imaginam noi asta. Imaginatia bate viata de fiecare data, sau invers, nu imi dau seama cum e mai potrivit sa spun. O zi in care totul e bine poate fi orice zi. Pentru ca suntem sanatosi, impreuna si avem tot ce ne trebuie. Intr-o zi ca-n filme, sa spunem asa, reusim sa facem un program frumos pentru copii, amandoi copiii sa fie fericiti si calmi, totul sa ne iasa conform planului (desi nu prea ne facem planuri) si dupa o astfel de zi, in care copiii adorm la timp, pentru ca e o zi perfecta, sa avem cateva momente si pentru noi. Exista si astfel de zile. Insa nu merg toate asa cum le planifici. Mai ales cu doi copii.

Citește și:

Vizionare placuta


Radu Buzăianu se ocupă seara la televizor de politicienii care-i fac viața grea, iar în timpul zilei, de cei 3 copii pe care-i are să-i facă viața un loc mai bun și mai cu sens. Din ce...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.