Natalia Ghilașcu: O femeie puternică atrage oamenii prin lumina pe care o emană

Natalia Ghilașcu: O femeie puternică atrage oamenii prin lumina pe care o emană

Să bagi mâinile în foc nu este întotdeauna ușor, pentru că trebuie să înveți să ieși fără arsuri, nevătămată și cu demnitate

Cărei tip de femeie i se potrivește meseria de jurnalist? Retail jobs

Meseria de jurnalist i se potrivește oricui este gata să meargă până la capăt, oricât de frustrantă sau usturătoare ai putea să fii pentru unele persoane. Să bagi mâinile în foc nu este întotdeauna ușor, pentru că trebuie să înveți să ieși fără arsuri, nevătămată și cu demnitate. Trebuie să mergi înainte de somn cu gândul împlinit că ai scris sau ai vorbit despre ceea ce trebuia să audă lumea sau cititorii tăi, nefiind stingherit de nimeni. Aș spune că această meserie m-a schimbat foarte mult, a trebuit să devin o luptătoare peste noapte, iar uneori, aceste calități te ajută să schimbi polii de putere, din victimă devii un câștigător și nicidecum un agresor. O femeie jurnalistă e ca și un pliculeț de ceai, care îi poți simți gustul doar atunci când torni apă fierbinte peste el.

Te implici în cauze umanitare și aperi drepturile omului. De ce este important pentru tine să faci asta și de ce este, de fapt, important pentru fiecare dintre noi?

Am simțit că acești oameni au o mare nevoie de puterea presei pentru a-și spune necazul, pentru a fi vizibili și a li se oferi niște oportunități. Cine altul să îi poată auzi decât un jurnalist care poate să le încalce caloșii și să meargă cu ei prin foc și pară?! Acesta era rolul pe care mi l-am asumat cu mare mândrie și onoare, iar eforturile au fost bine-meritate, pentru că, de bine de rău, avem azi o Lege a Egalității, care ar trebui să le aducă o viață mai bună. Nu mi-a fost frică să intru în casele oamenilor infectați cu HIV sau ai romilor din cele mai sărace și îndepărtate sate moldovenești, uneori veneam acasă cu cizmele pline de noroi, dar împlinită că am putut atinge viața unui om sau că am putut să-i transmit o speranță.

Cea mai mare provocare a fost să documentez toate încălcările comise împotriva persoanelor cu dizabilități sau a comunității LGBT, ca mai apoi să le publicăm și să le afișăm pe ecranele TV. Desigur că reacțiile veneau în lanț, dar niciodată nu mi-a fost frică să merg până la capăt, iar această putere și încredere îmi era cel mai des insuflată de victimile acestor abuzuri, fie emoționale sau verbale.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri