Setari Cookie-uri

Smart Parenting: Jocurile educative stimulează dezvoltarea emoțională, cognitivă și fizică a copiilor

Pe 13 aprilie 2019, la Baby Spa în cadrul Aviației Wellness Center va avea loc evenimentul Garbo Smart Parenting – educație prin joc si joacă.

Prima ediție a conferințelor Garbo Smart Parenting se adresează părinților cu copii de vârsta preșcolară, aflati in pragul intrarii în colectivitate, fie aceasta gradinita sau școala primară. În cadrul evenimentului, vom descoperi impactul major al jocurilor in dezvoltarea copiilor.

Ce vei învăța la Smart Parenting?

  • idei de jocuri creative și educative
  • care este rolul jocurilor și al jucăriilor în procesul de învățare.
  • unde tragem linia între învățare și suprastimulare.
  • idei de jocuri creative pentru acasă.
  • de ce, cum și cât facem loc tehnologiei în viața copiilor.

Înscrie-te acum la evenimentul GARBO Smart Parenting!

Între 3 si 7 ani, copiii trebuie sa dobândească abilități noi de natură emoțională, cognitivă, fizică și socială care să îi pregătească pentru interacțiunea în grupuri mari, diverse și care să paveze drumul educației formale. Până acolo, bazele educatiei se pun, în fapt, acasa, iar joaca este instrumentul cel mai potrivit pentru a transforma învățatul în distracție.

Citește și:

Primul panel este dedicat dezvoltării emoționale, intelectuale și sociale a preșcolarului facilitată de jocuri. Vom afla de la specialiști din domeniu cum contribuie joaca la învățarea exprimării verbale și non-verbale a sentimentelor, la creșterea încrederii în sine precum și la dezvoltarea capacităților de interacționare și cooperare. De asemenea, în cadrul primulul panel vom discuta despre influența jocurilor educative asupra dezvoltării memoriei și capacității de atenție, a creativității, a gândirii logice precum și a capacității de ascultare.

Alături de noi la eveniment se află Mihaela Coșescu, autoare de cărți și cântece pentru copii, blogger (creștemoameni.ro), profesoară și mămică de Maria și Mihai. Face ateliere de lectură și storytelling cu copiii pe care le impleteste fericit cu joaca si muzica. Îi place să creadă că nevoia de conectare cu sine și cu proprii copii îi stimulează creativitatea. Mihaela crede că puterea oamenilor buni va schimba lumea în bine și vrea ca poveștile sale să ajute la creșterea oamenilor de mâine, copiii de azi, dar și la creșterea oamenilor mari care au uitat cum e să fie mici.

Citește și:

De asemenea, în cadrul primul panel se află și psihologul Marius Teodor Zamfir, fondator si formator al Cursurilor de Copii Bright și Presedinte al Asociatiei pentru Sanatate Mintala a Copilului. De asemenea, este autorul unor programe de dezvoltare neuropsihologice pentru copii și adolescenți, menite să le crească celor mici viteza de memorare și de citire, capacitatea de analiza.

Cel de-al doilea panel este construit în jurul metodelor de implementare blândă a unui regim alimentar sănătos și echilibrat prin intermediul jucariilor și al jocurilor de rol. Vom discuta despre cum îi putem ajuta pe copii sa accepte hrana naturală, sănătoasă, cât mai apropiată de matricea naturală și prin ce metode ludice le putem schimba perspectiva asupra alimentației.

Învață de la Daniela Dinică și Iulia Manole, tehnicieni nutriționiști și doi dintre specialiștii din spatele Orei de Nuntriție:

Citește și:
  • cum îi convingem pe cei mici să mănânce
  • cum îi ținem departe de tentațiile nesănătoase
  • cum introducem gustări și feluri sănătoase de mâncare în alimentația celor mici prin jocuri și jucării.

Zahărul este zmeul cel rău care vine și le fură energia.Este un păcălici pentru creier. Gusturile se educă încă de la cea mai fragedă vârstă. Așa că, încercați să oferiți copiilor alimente cu zahăr din comerț cât mai târziu posibil. O variantă optimă sunt fructele care conțin fructoza și care au eliberare treptată de energie. Într-o cercetare aplicată de ABC-ul Nutriției în școlile în București am aflat că cei mici consuma zahăr deopotrivă, și când sunt veseli, și când sunt triști!, ne-au povestit cele două specialiste în nutriție.

Citește și:

Mai mult de atât, Anca Grecu, primul doctor în educație acvatică din România va povesti părinților despre impactul pe care sportul îl are asupra copiilor încă de la primele luni de viață și cum contribuie acesta la salturile mentale, la dezvoltarea copiilor și la ameliorarea sau combaterea unor afecțiuni fizice.

Beneficiile aduse de înot sunt împărțite întocmai ca temele de discuție din cadrul evenimentului Smart Parenting. Vorbim, pe de-o parte, de achiziții emoționale, sociale și chiar intelectuale dobândite prin înot, precum și de beneficii fizice. În ceea ce privește intervalul de vârsta la care ne raportăm acum, adică 3-7 ani, e important de știut faptul că orele la bazin pot pune bazele perfomanțelor școlare șii îi pot ajuta pe cei mici să între mai ușor în colectivitate, fie că vorbim de școală sau grădiniță.

Citește și:

De asemenea, alături de capacitățile motrice dezvoltate la orele de înot, copiii capătă un alt lucru important: încredere în forțele proprii. Prin jocurile de la piscină, prin provocări și prin încurajări, micuții devin mai independenți și mai puternici, mai siguri de performanțele lor iar acest lucru se vede chiar de la primele ore., spune Anca Grecu.

Părinții vor fi așteptați la eveniment de către partenerii noștri, Avene Sun și Klorane Bebe care au pregătit câteva suprize inedite pentru toți cei prezenți. De asemenea, inițiativei noastre s-au alăturat spuma modelatoare Floof, care le va permite celor mici să dea frâu liber imaginației, și simpaticele jucării Rainbocorns.

Grăbește-te să te înscrii la Garbo Smart Parenting! Locurile sunt limitate!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2019
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.