Pentru noi activitățile au fost valoroase și mai ales utile, în primul rând pentru menținerea unei bune dispoziții a celui mic, care în această perioada se confruntă cu dureri de burtică date de colici și alergii alimentare, spitalizare etc.

Descopera aici cele mai interesante jocuri si jucarii pentru copii.

Idei de jocuri și activități pentru bebelușii 0-6 luni Colacul de baie pentru bebeluși – se montează în jurul gâtului

Încep cu această idee, căci noi am folosit colacul de baie zilnic, uneori chiar și de două ori pe zi, copilul distrandu-se foarte mult, obosind, dormind și mâncând bine. Colacul îi era de ajutor și în diminuarea disconfortului abdominal dat de colici sau alte probleme ale celui mic. Baia dura 15-30 minute, nedorind să ținem mult timp copilul în apă, deși uneori nu dorea să iasă și îl mai lăsăm puțîn. Temperatura apei din cadă era de 35 grade Celsius (monitorizată cu termometrul ce plutea în apă), în apă nu adăugăm nimic. Că tot a venit vorba, medicul alergolog ne-a recomandat să nu adăugăm niciodată in apă din baia copilului nimic, mai ales alimente (tărâțe de grâu, apă de orez, miere etc.), toate acestea putând crește riscul de a dezvoltă alergii mai târziu.

Colac de baie pentru bebelusi

Cărticică cu activități 3 luni+

Multe posibilități de învățare și joc.

Cartea de activitati

Lampa de veghe, cu forme și muzică

Este utilă pentru mămică în primele luni de viață, când bebe încă poate regurgita în somn. De asemenea melodiile sunt adesea liniștitoare pentru bebeluși.

Jucării gingivale

Acestea sunt utile încă de la vârstă de 2 luni, când bebe deja poate începe să ducă în guriță. Aceste jucării fac masaj gingiilor și ajută și în curățarea acestora, dar și în dezvoltarea mușchilor faciali ai micuțului. În cazul nostru, lui Simon i-a apărut primul dinte cu o săptămâna înainte de a împlini 4 luni, iar faptul că am folosit aceste tipuri de jucării chiar a fost de ajutor.

Jucarie gingivala

Jucărie-păturică, de la naștere

Noi am folosit mai multe astfel de jucării, tocmai pentru că am dorit să evităm atașarea. Aceste jucării (numite și jucării de atașament) ne erau utile mai mult că igienă, îi plăceau, îl puteam șterge cu ele sau putea regurgita, având de asemenea elemente pentru gingii. Trebuie să menționez că cea mai iubita parte din aceste jucării era eticheta.

Jucarie paturica

Carusel pentru pătuț

Îl recomand mai mult din experiențele altora decât din cea personală. În cazul nostru, din pricina refluxului gastro-esofagian și a altor probleme ale micututlui, am dormit cu el în pat încă de la naștere, în pătuț a stat doar câteva minute pe zi în loc de țarc, copilul nostru fiind foarte precoce în privința motricității. Însă pentru părinții ai căror copii dorm în pătuț, caruselul poate fi liniștitor pentru micuți.

Jucării zornăitoare

Jucăriile zornăitoare cele mai utile sunt acelea care au o zona subțire ce poate fi apucată ușor de mâna mică a bebelușului. Tot cu aceste jucării mă jucăm cu bebe, îi atrăgeam atenția sau chiar îi cântăm și zornaiam, activitate care îl înveselea.

Jucarie zornaitoare disponibila in magazinele Nichiduta.ro – pret 23 lei

Centre de activități

Amuzante și interesante pentru copii, aceste centre prezintă diversitate, au tot felul de jucării, forme, culori, putând fi amplasate în multe locuri din casă.

Centru de activitati

Jucării cu elemente mobile pentru motricitatea fină

Aceste jucării prezintă bile sau alte elemente mobile, se pot mută pe jucărie, dar fără a se desprinde (nu prezintă risc de inec). Aceste jucării stimulează reflexul de apucare.

Jucarie zornaitoare mobila disponibila in magazinul Nichiduta.ro – pret 37 lei

Spor la joaca!

Iulia Maftei

foto main: FamVeld Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: