Setari Cookie-uri

Trei moduri în care poți face față resentimentelor

Atunci când ai resentimente față de cineva este foarte ușor să uiți părțile sale bune.

Resentimentele sunt ca o pată de rugină. La început este mică, abia vizibilă. Insă cu timpul se mărește și mușcă din mental până când îl găurește. Resentimentele erodează relații, starea de bine și sănătate, încrederea în propria persoană și se transformă în furie. Iată trei moduri în care poți face față resentimentelor atunci când te confrunți cu ele.

1. Eliberează-te de postura de victimă.

Resentimentele apar atunci când faci ceva împotriva voinței tale, când simți că cineva îți forțează mâna sau că nu îți arată apreciere. Se adună atunci când simți că cineva îți face ceva, când te percepi ca fiind o victimă a cuiva sau a circumstanțelor.

Amintește-ți însă că nimeni nu te poate forța la modul real să acționezi împotriva voinței tale. Oamenii pot încerca asta, pot încerca să profite de tine sau să te manipuleze emoțional însă tu decizi dacă le permiți să facaă asta nu. Asumă-ți responsabilitatea pentru rolul pe care îl joci în această piesă.

Citește și:

2. Spune ce crezi și acționează cum crezi că este mai bine.

Dacă o situație îți displace, nu te obligă nimeni să o tolerezi. Dacă nu vrei să faci ceva din varii motive, ai tot dreptul să spui nu. Nu face lucruri doar pentru a obține aprobare, validare sau afecțiunea cuiva pentru că vei sfârși prin a te umple de resentimente, mai ales dacă nu obții rezultatul la care te așteptai.

Ai tăria să fii autentică, să îți comunici cu claritate și blândețe opiniile și nu te lași antrenată în nici o acțiune sau relație care simți că nu te onorează.

3. Fă o lista cu calitățile persoanei respective.

Atunci când ai resentimente față de cineva este foarte ușor să uiți părțile sale bune. Nimeni dintre noi nu este în totalitate bun sau rău. In aceste condiții, este dificil să te eliberezi de resentimente deoarece te concentrezi doar asupra aspectelor negative. Făcând o listă cu aspectele pozitive și chiar cu motive de recunoștință față de acel om, îți schimbi vibrația dintr-una de joasă frecvență într-una mai înaltă. Astfel, îți este mai ușor să te eliberezi de negativiate și poate să realizezi că situația nu este atât de neagră pe cât o vezi

Citește și:

Featured foto by fizkes via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.