Setari Cookie-uri

9 citate pline de iubire de la Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh este unul dintre autorii mei preferați, un maestru spiritual a cărui înțelepciune mă ajută frecvent să mă conectez cu inima mea și să iau cele mai bune decizii. Iată nouă dintre citatele mele preferate.

1. „Inspirând, îmi calmez corpul și mintea. Expirând, zâmbesc. Sunt în momentul prezent pentru că știu că acesta este singurul moment. "

2. „Când o altă persoană te face să suferi, este pentru că aceasta suferă profund în sine, iar suferința sa se revarsă. Nu are nevoie de pedeapsă, are nevoie de ajutor. Acesta este mesajul pe care îl trimite. "

3. „Oamenilor le este greu să renunțe la suferință. Din cauza fricii de necunoscut, ei aleg suferința care este familiară. ”

4. „Suferința nu este suficientă. Viața este în egală măsură îngrozitoare și minunată. Cum pot zâmbi când sunt cuprinse de tristețe? Este firesc, trebuie să îi zâmbești durerii tale pentru că ești mai mult decât aceasta. ”

Citește și:

5. „Renunțarea ne oferă libertate, iar libertatea este singura condiție necesară pentru fericire. Dacă în inima noastră încă ne agățăm de orice, furie, anxietate sau posesiuni, nu putem fi liberi. ”

6. „Pentru că ești în viață, totul este posibil.”

7. „De obicei, oamenii consideră mersul pe apă sau plutitul în aer un miracol. Dar eu cred că adevăratul miracol nu este nici să mergi nici pe apă și nici să plutești în aer ci să mergi pe pământ. În fiecare zi suntem angajați într-o minune pe care nici măcar nu o recunoaștem, un cer albastru, nori albi, frunze verzi, ochii negri și curioși ai unui copil, propriii noștri ochi. Totul este un miracol. ”

8. „Atunci când plantezi salată, dacă nu se prinde, nu învinovățești salata. Cauți motive pentru care nu s-a prins. Poate că avea nevoie de îngrășământ sau de mai multă apă sau mai puțin soare. Nu dai niciodată vina pe salată. Cu toate acestea, dacă avem probleme cu prietenii sau familia noastră, dăm vina pe cealaltă persoană. Dar, dacă știm să avem grijă de ei, vor crește bine, precum salata. Datul vinei pe altcineva nu are deloc un efect pozitiv și nici utilizarea rațiunii și a argumentelor logice. Aceasta este experiența mea. Fără vină, fără raționamente, fără discuții în contradictoriu, doar înțelegere. Dacă înțelegi și arăți că înțelegi, poți iubi, iar situația se schimbă. ”

Citește și:

9. „Trebuie să iubești în așa fel încât persoana pe care o iubești să se simtă liberă.”

Featured foto by Somchai_Stock via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.