Setari Cookie-uri

Transformă solitudinea într-o prietenă bună

Fiecare dintre noi are nevoie de momente de solitudine, chiar dacă ne temem de ea sau nu ne dăm seama. Atunci când o îmbrățișezi, în loc să te temi de ea, îți devine prietenă bună.

Solitudinea te face mai creativă pentru că te ajută să ai o minte mai clară. Deși la prima vedere, să fii singură pare ceva foarte stresant, solitudinea te ajută să reduci stresul din viața ta. Atunci când faci alegerea să petreci timp de una singură, făcând ceea ce îți aduce bucurie, îți induci o stare de calm care ține la distanță hormonii de stres.

Solitudinea te ajută să te conectezi cu spiritualitatea ta și cu scânteia divină din tine. Te ajută să îți reîmprospăezi rezervoarele de energie, mai ales când atenția ta se îndreaptă în permanență în exterior, către ceilalți.

Dacă ești o persoană extrovertită, poate că îți este greu să petreci timp în singurătate și să o îmbrățișezi însă cu voință și practică, vei ajunge să te bucuri de beneficiile și darurile acesteia. Incepe ușor, fără să te forțezi, cu doar câteva minute pe zi și extinde treptat această perioadă până la 30 de minute.

Citește și:

Ai grijă să îți creezi spațiul necesar pentru a profita la maximum de beneficiile solitudinii. Inchid-ți sau pune-ți telefonul pe modul silențios și deconectează-te de la social media. Aceasta te ajută să te deconectezi de la energiacelorlalți și îți permite să te conectezi la energia ta. Găsește locul potrivit sau pur și simplu crează-l astfel încât să te poți bucura de timpul tău cu tine. Poți găsi un loc retras în aer liber, în zilele frumoase, pentru a te reconecta la natură sau o cameră liniștită în casa ta. Profită de solitudine pentru a-ți găsi bucuria. Fă ceea ce îți place cel mai mult în acest interval de timp, ie că citești, dansezi, desenezi, meditezi, faci o baie cu spumă sau mergi la plimbare. Scrie în jurnalul tău, o practică puternică de conectare cu sinele tău autentic, care te ajută să îți conștientizezi gândurile, sentimentele și emoțiile. Profită de clipele prețioase în care ești doar tu cu ine pentru a te elibera de orice vină și a conștientiza faptul că, cu cât te simți mai bine în pielea ta, cu atât devii o iubită, soție, mamă, prietenă și colegă mai bună.

Citește și:

Featured foto by Liderina via Shutterstock

Image share by monicore from Pixabay

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.