Setari Cookie-uri

Cum alegem încălțămintea pentru copil: 5 întrebări și răspunsuri pentru părinți

Piciorușele celor mici cresc destul de repede și uneori nu le sunt potrivite orice produse, chiar dacă au numărul pe care cei mici îl poartă. Că părinte, este firesc să ai multe întrebări și să cauți răspunsuri care să te ajute să iei cele mai bune decizii pentru copil.

Încălțăminte din piele, din cauciuc, din pânză sau plastic?

Ne sunt recomandate materialele naturale și care lasă pielea să respire, de aceea cel mai indicat este să alegeți pentru copil încălțăminte din material textil impermeabil sau piele naturală. Plasticul, cauciul sunt de evitat, piciorul copilului poate să transpire excesiv și în plus aceste din urmă materiale nu sunt deloc comode.

Descopera aici cele mai bune oferte de incaltaminte pentru baieti si incaltaminte pentru fete.

Încălțăminte sub glezna sau peste glezna?

Răspunsul este: sub glezna, dacă se poate. Știm că există mitul să luăm încălțămintea copilului înalta că să „țînă glezna”, însă medicii ne avertizează că piciorul copilului trebuie să rămână cu cel mai mare grad de libertate, pe cât posibil. Acum dacă vorbim despre încălțămintea de iarnă, vom alege evident ghetute sau cizme, însă pentru primăvară, vara și toamna putem opta pentru încălțăminte sub glezna.

Citește și:

Talpă rigidă sau flexibilă?

Flexibilă! Cu cât talpă este mai flexibilă, cu atât se dezvoltă mai bine piciorul copilului, iar cel mic învață mai repede să își găsească echilibrul.

În casă: desculț, cu soseture sau cu papuci?

Dacă temperatura din casă o permite, cel mai bine este să ținem copilul desculț. Cel mic nu doar că învață mai repede echilibrul, dar și piciorul sau se dezvoltă mai bine, atât din punct de vedere anatomic, cât și senzorial. În plus pielea micuțului respiră iar el poate să descopere joacă cu degetelele.

Sandale închise sau deschise la vârf?

Sandalele închise protejează degetelele copilului, mai ales că la vârstă mică, atunci când se împiedică des. De asemenea acest tip de sandale protejează piciorul copilului și atunci când îi poate cădea ceva pe degete. În plus tot praful nisipul, pietricelele de pe jos nu își vor face loc așa ușor în sandaua copilului.

Citește și:

foto By LeventeGyori/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2019
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.