Setari Cookie-uri

Unsprezece citate de la Thich Nhat Hanh care îți vor reaminti de ce ai venit pe Pământ

Thich Nhat Hanh este unul dintre autorii care mă ajută să mă regăsesc ori de câte ori uit cine sunt. Cuvintele sale înțelepte îndrumă oamenii din întreaga lume pe calea lor către auto-cunoaștere și bucurie. Iată unspreze dintre citatele mele preferate. 

1. A face fericit pe cineva e o artă care se învaţă tot timpul.

2. Când te trezeşti dimineaţa, zâmbeşte-i inimii tale, stomacului, plămânilor, ficatului tău, în fond multe lucruri depind de ele.

3. Esenţa bunătăţii iubitoare este de a fi capabil să oferi fericire. Poţi fi căldura şi strălucirea razelor soarelui pentru o altă persoană. Nu poţi să-i dăruieşti fericirea până când nu o ai în tine. Clădeşte-ţi, aşadar, o casă în interiorul tău, acceptându-te şi învăţând să te iubeşti şi să te vindeci pe ţine însuti. Învaţă cum să practici grija, înţelegerea astfel încât să creezi clipe de fericire şi bucurie pentru propria ta împlinire. Abia apoi ai ceva de oferit celeilalte persoane.

Citește și:

4. Scrierile tradiţionale descriu conştiinţa ca pe un câmp, o bucată de pământ pe care pot fi semănate tot felul de seminţe - seminţe pentru suferinţă, fericire, bucurie, tristeţe, teamă, furie, speranţă. Iar memoria acestor emoţii este descrisă ca un hambar umplut cu toate seminţele strânse de noi. De îndată ce o sămânţă se manifestă în conştiinţă, ea se va reîntoarce mult mai puternică la locul său din hambar. În fiecare moment în care percepem ceva frumos şi liniştitor, udăm seminţele păcii şi ale frumuseţii din noi. Iar în acest răstimp, seminţele pentru frică sau durere se usucă.

5. Adevăratul miracol nu este să mergi pe apă sau în aer, ci pur şi simplu să mergi pe acest pământ.

6. Oamenii nu stiu sa renunte la suferinta. De teama necunoscutului prefera suferinta, care le este deja familiara.

Citește și:

    7. Gândurile şi emoţiile se duc şi vin, se schimbă ca norii pe cer când e furtună. Conştiinţa clipei prezente e ancora liniştitoare.

    8. Uneori bucuria este sursa zâmbetului tău, dar uneori zâmbetul tău e sursa bucuriei.

    9. Libertatea este esenţialul prin care poţi atinge viaţa, prin care poţi atinge cerul albastru, copacii, păsările...

    10. Suntem aici pentru a ne trezi din iluzia că existăm separaţi.

    11. Dacă suntem senini, dacă suntem fericiţi şi putem zâmbi, oricine din familia noastră, din societatea noastră, beneficiază de pacea noastră interioară.

    Featured foto by Willyam Bradberry via Shutterstock

    Vizionare placuta


    Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.