Setari Cookie-uri

Trucuri simple pentru a aduce mai multă bucurie în viața ta

Micile bucurii sunt la fel de importante precum cele mari și este ideal să le aduci în viața ta cât mai des.

Stările interioare pe care dorim să le avem se antrenează prin ceea ce facem zilnic, prin modul în care ne alegem prietenii și oamenii cu care petrecem timpul liber, prin ceea ce gândim. Pentru a aduce mai multă bucurie în viața ta trebuie să știi cum să faci asta.

Cu alte cuvinte, este bine să știi concret care sunt activitățile, oamenii, proiectele, hobby-urile care te fac fericită. O idee potrivită este să le notezi pe toate pe o listă: de la deserturi pe care le savurezi cu plăcere, treburi casnice pe care le faci cu drag, până la activitățile care solicită mai mult timp și resurse financiare (călătoriile, de exemplu).

Dacă observi că lista ta nu este foarte bogată, propune-ți ca în perioada următoare să descoperi ce anume îți aduce o stare de spirit foarte bună și să practici cât mai des acele obiceiuri. Iată în continuare câteva sugestii care te pot inspira.

Citește și:

Începe anul cu un cadou și un mesaj care să te inspire

De multe ori, dacă suntem întrebate ce cadou dorim să facem celei mai bune prietene, iubitului, soțului, părinților, știm să dăm rapid un răspuns. De exemplu, de Crăciun avem pregătită lista de cadouri și știm exact ce cumpărăm pentru fiecare prieten, mai puțin pentru noi. De regulă, ce luăm pentru noi nu considerăm un cadou, ci mai degrabă o necesitate. Ce-ar fi dacă ai schimba puțin regulile și pe lista persoanelor cărora le-ai oferi ceva în dar, ai trece, în primul rând, numele tău: un bilet la film, un kit spa cu aromele preferate, lumânări parfumate care să te inspire, un parfum nou sau o ședință de masaj sunt câteva dintre cadourile pe care merită să ți le faci atunci când ai nevoie de puțin răsfăț. Nu aștepta ca ceilalți să își facă timp pentru a-ți dărui lucrurile pe care ți le dorești, ci dă tu startul bucuriei tale, amintindu-ți că tu ești cea mai importantă persoană din viața ta. Dacă ai nevoie de un „reminder” pe care să îl vezi zilnic, să îl porți cu tine oriunde te-ai afla, aceste bratari gravate sunt o idee potrivită de dar. Alege o bratara piele cu plăcuță de argint pe care să gravezi un mesaj care să te inspire și să te bucure de fiecare dată când îl vezi.

Citește și:

Pregătește-ți o baie relaxantă cu uleiuri esențiale

La final de zi, ce poate fi mai potrivit decât o baie fierbinte în care te relaxezi după opt ore obositoare de muncă? Avantajul este că nu necesită mult efort și nici bani, ca în cazul unor ședințe de spa. Poți creat propriul spa la tine acasă. Fă-ți un playlist cu muzică relaxantă și creează o atmosferă potrivită folosind set de lumânări parfumate, produse pentru îngrijirea corpului și uleiuri esențiale cu efect revitalizant: ulei de rozmarin, cimbru, busuioc, lemongrass, lavandă, mușețel, eucalipt sau mentă.

Organizează-ți un program de seară

Stresul acumulat pe parcursul unei zile poate fi diminuat prin activități simple care te ajută să te relaxezi, dar și să îți îmbunătățești starea de spirit: dansul, sportul, mișcarea, scrisul, meditația, exercițiile de respirație, yoga, pictatul, desenatul mandalelor și activitățile creative sunt doar câteva dintre cele mai la îndemână practici. Ideal este ca la final de zi să îți implementezi un „ritual de seară” în care să pui în aplicare aceste exerciții. De exemplu, îți poți cumpăra o agendă cu un design atrăgător în care, seara, înainte de culcare, să notezi lucrurile importante care s-au petrecut în ziua respectivă, motivele pentru care ești recunoscătoare, ce ți-a plăcut în acea zi, ce nu ți-a plăcut, dar și ce ai fi vrut să schimbi și cum. Acest exercițiu te ajută îți clarifici gândurile, fără să le mai lași să fie un declanșator al stărilor mai puțin bune, dar și să vezi că fiecare problemă are măcar o rezolvare.

Citește și:

Creează o cutie a momentelor speciale

Asemănător cu pasul anterior, în care notezi lucrurile importante din zi într-o agendă, este și cutia momentelor speciale. Tot ce ai nevoie sunt câteva bilețele, un borcan colorat sau o cutie atrăgătoare, un pix și cinci-zece minute pe zi pe care să le dedici acestui obicei. Începând cu prima zi a anului, notează pe un bilețel trei lucruri frumoase care s-au petrecut în acea zi și pentru care ești recunoscătoare. Mulțumește-ți pentru ele și apoi împachetează bilețelul și adaugă-l în borcan sau cutie. La final de an vei avea 365 de momente speciale și 365 de motive pentru care să fii fericită. Recitindu-le vei avea cea mai bună retrospectivă a anului.

După cum știi, există multe moduri prin care poți aduce mai multă bucurie în viața ta. Avantajul este că multe dintre ele nu necesită mult efort și nici resurse financiare imense. Totul depinde de modul în care te organizezi și îți dai timp să te descoperi și să afli ce te face cu adevărat fericită.

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Ianuarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.