Setari Cookie-uri

Aceste citate de la Ileana Vulpescu te vor ajuta să îți redescoperi feminitatea

Femeia este, de multe ori un mister chiar și pentru ea însăși. Atunci când nu își dă timp să se cunoască, să se iubească, să fie femeie.

Ileana Vulpescu, autoarea celebrului volum Arta Conversației, te invită la câteva minute de introspecție pentru a-ți redescoperi feminitatea.

Nimeni nu face pasiuni pentru femei cumsecade.

Nimic nu mi se pare mai indecent decât confidenţele pe care un bărbat le face unei femei despre o altă femeie.

Când un bărbat îţi preferă o altă femeie, te şterge, evident, de pe "carnetul lui de bal" din punct de vedere al feminităţii.

Femeilor care n-au făcut altceva decât să îşi păstreze frumuseţea unui trup pe care n-au vrut să-l deformeze cu maternitatea le reproşez inutilitatea, vidul. Mi-e necaz de femeile care nu-şi preţuiesc singurul avantaj: cel de-a crea viaţa. Sunt atâtea femei singure care-ar fi bucuroase să aibă cu cine face un copil.

Citește și:

E greu să fii femeie, dar nici bărbat nu-i uşor să fii.

Unei femei singure toată lumea-i aduce aminte că este disponibilă. Şi este. Fizic mereu.

Femeia poartă pică unui bărbat mai mult pentru ceea ce ar fi putut să fie şi n-a fost, decât pentru ceea ce a fost şi a dezamăgit-o.

O femeie nu iartă un bărbat care o părăseşte nici dacă nu l-a iubit. Dar când l-a iubit!

Un bărbat nu-nşeală o femeie cu o altă femeie pentru că cea de-a doua ar fi mai tânără, mai frumoasă ori mai deşteaptă decât prima, ci pentru că e alta.

O femeie, dacă-şi dă osteneala, poate păstra un bărbat, cu o condiţie: să-l iubească. Numai dragostea poate inventa mijloace de convingere. Dragostea sau şantajul.

Oricâtă pasiune ar exista între un bărbat şi o femeie, judecata îşi situează la un moment dat partenerul numai pe verticală. Acest moment nu poate fi evitat. Nici pasiunea cea mai mare nu absolvă pe nimeni de această poziţie esenţial umană. Ceea ce îţi rămâne dintr-un om e ceea ce-l abstrage din animalitate: gândirea lui, cuvintele, gesturile. Orizontalitatea erotică este cel mai perisabil element al unei legături. Ai să vezi, într-o zi, că numai spiritualitatea rămâne dintr-o iubire.

Citește și:

Cred că te miră că în vocabularul meu, redus ani în şir la "te iubesc", există şi alte cuvinte. De fapt, şi eu redescopăr acum în mine femeia inteligentă, omul cu judecată. Mi se pare că sunt o veche cunoştinţă pe care-am scăpat-o din vedere multă vreme. Ani de zile mă uitam în oglindă şi nu-mi vedeam decât picioarele, fiindcă ele-ţi plăceau, "frumoase, lungi, cu pulpe rotunde". Azi, descopăr că meritam din partea mea o privire mai atentă.

Featured foto by Syda Productions via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.