Setari Cookie-uri

Ghid: Cum alegi scaunul de birou pentru copilul tău

Dacă în multe alegeri privind mobilierul din camera copilului ne gândim poate la aspect sau la eficientizarea spațiului, ei bine, atunci când vorbim despre scaunul de birou, alegerea acestuia ar trebui să înceapă cu criteriile care asigură sănătatea musculoscheletala a copilului. Copiii au tendința să adopte poziții vicioase, iar în timp, acestea chiar pot deveni o problemă. Un scaun care să le permită o postură corectă a picioarelor, brațelor și spatelui reprezintă primul pas între criteriile de selecție.

De ce este atât de importantă alegerea scaunului?

Poate că va gândiți că în trecut nu se punea atât de mult accent pe alegerea scaunului de birou. Totuși, în zilele noastre, copiii pot petrece mult timp pe scaun, atât pentru a-și rezolva temele, cât și pentru a desena sau a realiza alte activități sau pentru a lucra/se juca la calculator. Așadar, dacă vom aduna orele din zi pe care copilul le petrece pe scaunul biroului, veți constata că acestea reprezintă o bună parte din zi. Dacă la școală nu aveți această posibilitate, atunci măcar acasă să îi oferiți posibilitatea de a păstra o postura corectă la masă.

Alegerea scaunului este importantă:

  • Pentu a asigura o poziție corectă a spatelui și a gâtului copilului;
  • Pentru a-și asigura confort, sprijin adecvat, o poziție relaxantă a picioarelor și mobilitate corectă pentru mâini;
  • Pentru a păstra o distanță corectă față de masă și față de ecranul calculatorului;
  • Pentru a dezvolta o experiență plăcută atunci când lucrează, permițându-i să se concentreze cât mai bine;

Criterii importante în alegerea scaunului de birou pentru copil

Noi vă recomandăm scaunele ergonomice, care să aducă mai multe avantaje:

Citește și:
  • Scaunul ergonomic este perfect adaptat formei corpului, însă este bine să permită ajustările de mai jos;
  • Ajustarea înălțimii, a spătarului și a cotierelor – este esențial să puteți face reglajul lombar al scaunului, dar și pe înălțime (înălțimea potrivită ca copilul să ajungă la birou cu coatele lejer sprijinite pe acesta). Dacă scaunul prezintă cotiere, este ideal că acestea să fie reglabire, să nu îi ridice umerii copilului când își sprijină brațele. Poziția corectă pentru cel mic: scaunul trebuie să îi susțină șoldurile la aceeași înălțime cu genunchii, iar picioarele să atingă podeaua. Desigur, probabil această poziție deja v-a atras atenția cu privire la înălțimea biroului (alegeți birouri reglabile pe înălțime, ca să le puteți ajusta în funcție de înălțimea copilului, dar și pe parcursul creșterii celui mic);
  • Materialul folosit pentru tapițerie: alegeți modele realizate din materiale de calitate, nontoxice. Sunt recomandate textilele și pielea naturală (nu mizați pentru piele artificială, aceasta se degradează repede, se încinge, nu lasă pielea să respire). Materialele textile și pielea naturală se acomodează rapid cu temperatura corpului copilului, pot fi nontoxice și de asemenea rezistente în timp. Pielea naturală este mai ușor de curățat, dar țineți cont dacă aveți sau veți avea animale de companie. Materialul textil permite modele variate, iar dacă alegeți să fie teflonat, atunci se va curăța imediat. Materialele textile se recomandă și dacă aveți sau va gândiți să dețineți un animal de companie.
  • Greutatea suportată de scaun: alegeți gândind în timp, pentru anii în care doriți să utilizați acel scaun, raportat la ritmul de creștere al copilului.
  • Roțile: să fie de calitate, să nu zgârie podeaua, să permită rotire la 360 de grade;

Alegeți împreună cu copilul

Explicați-i copilului care sunt caracterele unui scaun pentru el, apoi căutați împreună modelul potrivit, astfel încât să corespundă criteriilor. Înainte de a îi prezenta modelele, asigurați-vă că a înțeles ce anume căutați împreună și mai ales de ce mizați pe acele caracteristici.

Citește și:

Va recomandăm următoarele modele de scune ergonomice pentru copii:

KID Scaun birou inaltime reglabila verde - 581 lei - disponibil pe Mobexpert.ro

scaun ergonomic copii

Foto articol: By Inegvin/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
28 Aprilie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.