Setari Cookie-uri

Cinci trucuri pentru o prezentare de succes

Vorbitul în public nu înseamnă doar să ții un speech la TEDx.

Vorbit în public este și atunci când susții o prezentare în fața colegilor de department. Sau, în zilele noastre, o conferință pe Zoom. Pentru majoritatea oamenilor vorbitul în public înseamnă disconfort care cel mai adesea se citește pe față, în postura corporală și tremurul vocii. Starea de spirit reprezintă un factor important in succesul tău ca vorbitor în fața unui public. Iată cum îți poți crea starea de spirit potrivită.

1. Pregătește-te

Construiește-ți prezentarea din timp și cu grijă. Dacă nu este nevoie de un power point, scrie-ți oricum pe cartonașe ideile principale pe care doreșți să le transmiți. Repetă în fața oglinzii, până când ești mulțumită de ceea ce vezi, și apoi, în fața unui prieten. Acest process te va ajuta să te simți sigur pe ține și relaxată atunci când vine ziua cea mare. Alege-ți îmbrăcămintea din timp pentru a fi sigură că îți vine bine și că ești mulțumită de felul în care arăți.

Citește și:

2. Respiră profund

O respirație controlată și profundă, are efecte benefice asupra trupului și spiritului nostru. Respiră zilnic profund timp de câteva minute până când aceasta redevine naturală. Înainte de prezentare sau de speech, fă câteva exerciții de respirație. Respiră lent și regulat pentru a-ți calma pulsul și a-ți potoli mintea.

3. Folosește –te de recunoștiință

Cu un sfert de ora înainte de apariția publică, creează-ți o lista mentală a recunoștiintei. Gândește-te la toate lucrurile și întâmplările minunate din viață pe care ți le aminteșți și care îți aduc bucuria în suflet. Astfel energia cu care vei intra în încăpere va fi una pozitivă iar zâmbetul de pe buzele tale, unul cât se poate de natural.

Citește și:

4. Ai imaginație. Pune-o la treabă!

Imaginează-ți că cei care te privesc și te ascultă sunt prietenii tăi. Imaginează-ți că abia așteaptă să te revadă și să le povesteșți ce idei bune ți-au mai venit sau ce acțiuni planifici împreună cu ei. Simte bucuria revederii!

5. Lasă-ți entuziasmul să atingă cote maxime

Dacă ajungi să vorbești în public, este foarte posibil că te numeri printre cei pasionați de ceea ce fac, cunoști foarte multe despre domeniul tău de activitate și te bucuri să descoperi zilnic ceva nou. Entuziasmul tău este molipsitor și li se va transmite și celor din public.

Featured foto by UfaBizPhoto via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.