Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie să știi despre sarcina extrauterină sau ectopică

Ce este sarcina extrauterină sau ectopică? Este aceasta periculoasă? Care sunt semnele și simptomele sarcinii extrauterine, cum poate fi depistată și ce înseamnă tratament în această situație?

Cum se tratează sarcina extrauterină (ectopică)?

Pentru că sarcina ectopică nu poate fi mutată în uter, întotdeauna necesită tratament. Este recomandat ca acesta să înceapă cât mai devreme, după un diagnostic precoce al sarcinii extrauterine.

Tratamentul medicamentos al sarcinii ectopice

Acesta constă, adesea, în administrarea de metotrexat, care oprește sarcina din evoluție. Este, de obicei, administrat injectatbil, într-o singură priză, urmând ca în decurs de 4-6 săptămâni sarcina să se resoarbă.

Tratamentul chirurgical al sarcinii ectopice

Acesta constă în intervenția chirurgicală asupra trompei uterine și îndepărtarea sarcinii. De obicei, intervenția chirurgicală se face mai târziu, când sarcina a avansat și trompa a fost ruptă (urgență medicală).

Citește și:

Sunt situații când intervenția chirurgicală poate fi necesară chiar dacă trompa uterină este integră, uneori poate fi necesară îndepărtarea trimpei în întregime. Operația are loc, de cele mai multe ori, laparoscopic, necesitând recuperare specifică postoperatorie.

Foto articol: By Emily frost/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.