Setari Cookie-uri

Bun în carieră ajută tinerii să identifice mai ușor domeniul în care pot excela

Interviu cu Adriana Preda, executive director la Asociația The Social Incubator

Proiectul a pornit de la intenţia de a contribui în cariera tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 ani din medii vulnerabile din România, însă pe parcurs am realizat că toţi tinerii, indiferent de mediul în care au crescut, la început de drum profesional sau chiar mai devreme, în momentul în care îşi aleg facultatea, nu ştiu ce aptitudini au şi nici la cine să apeleze cu exactitate. Platforma www.BunInCariera.ro le oferă posibilitatea de autocunoaștere prin teste vocaționale, îndrumare și mentorat. Îi ajutăm să pășească cu dreptul pe drumul lor profesional.”, a spus Adriana Preda, Director Executiv Asociaţia The Social Incubator.

  1. Ce este platforma Bun în Carieră și cui se adresează?

Platforma Bun în Carieră reprezintă autocunoașterea, îndrumarea, mentorii și curajul. Aceasta pune la dispoziție tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție de domeniul ales.

Citește și:
  1. Ce nevoie ați identificat care să ducă la apariția acesteia?

Atunci când am gândit acest proiect ne-am dorit să dezvoltăm un instrument accesibil tinerilor cu vârsta între 16 şi 24 ani din medii vulnerabile care să îi ajute să se cunoască, să își găsească vocația potrivită. Însă, pe parcurs, am realizat că toţi tinerii, indiferent de mediul în care au crescut, nu ştiu ce aptitudini au, cât de importante sunt alegerile facute la început de carieră și cât de mult îți pot schimba viața.

  1. Cum funcționează platforma și cui i se adresează?

Această platforma se adrezează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, aflați la început de carieră, dar care nu știu în ce direcție ar trebui să se îndrepte, ce vor să facă și la ce sunt buni. Tot ce trebuie aceștia să facă este să iși creeze un cont pe www.bunincariera.ro, iar mai apoi să dea startul procesului de autocunoaștere: completarea testelor vocaționale și participarea la sesiuni de consiliere și mentorat online.

Citește și:
  1. De ce este importantă vocația în alegerea unei cariere?

Când vine vorba de cariera potrivită, vocația reprezintă un element-cheie, deoarece aceasta poate fi aleasă doar atunci când oamenii se cunosc pe ei însuși, când știu ce le place și cum și-ai dori să fie peste ani. Alegerea unei meserii nepotrivite poate crea în timp diferite probleme, precum neregăsirea propriei persoane, o stare de inconfort la locul de muncă sau poate chiar frustrare.

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.