Setari Cookie-uri

Care sunt acele lucruri de care ai neapărat nevoie cand îți aduci nou-născutul acasă

Înainte de orice achiziție, trebuie să te preocupi de tine, de bunăstarea ta fizică și emoțională.

Dacă ești însărcinată, fii încrezătoare în tine și gândește-te că numai unei femei extrem de puternice îi este dat să devină mama într-un context delicat și că suntem mereu puși exact în situațiile pe care avem forță de a le gestiona. „Nu îți dă Dumnezeu nimic mai greu decât poți duce”, spun bătrânii din popor, iar înțelepciunea de la sat nu poate fi contrazisă.

E drept, cu siguranță ai traversat diferite stări, cu siguranță ai adunat temeri, însă, acestea sunt experimentate de orice femeie, mai ales atunci când trece pentru prima dată prin experiența maternității. Atunci când îți vei strânge copilul în brațe, să fii mândră că ai fost capabilă să înfrunți toate situațiile dificile pentru ca voi doi să vă întâlniți.

Citește și:

Până la momentul cu pricina, încearcă să pui la punct camera micuțului, să cumperi acele lucruri de care vei avea nevoie la maternitate, printre care și scutecele. În orice caz, pentru a-i asigura piticului un start în viață cât mai sănătos, e bine să începi să te documentezi încă dinainte de naștere cu privire la cele necesare bebelușului tău, mai ales în situația dată, când, de la o zi la alta pot să apară noi directive generale și limitări. Și dacă te întrebi ce să achiziționezi acum pentru a gestiona totul cât mai bine, venim cu câteva recomandări:

Cărucior sigur

Ca mama, este firesc să îți dorești să-i oferi celui mic tot ceea ce are nevoie, pe lângă dragostea ta necondiționată. Unul dintre lucrurile cele mai importante pe care trebuie să le cumperi este căruciorul, indispensabil pentru a te deplasa oriunde este nevoie împreună cu bebelușul tău, pentru a-l scoate afara la aer curat zilnic într-un parc sau în curte, de exemplu.

Citește și:

Având în vedere că, în primul an de viață, cel mic va petrece foarte mult timp în acesta, este de preferat să nu îl alegi la întâmplare. Principiul prioritar în alegerea acestuia este siguranță celui mic. În acest sens, căruciorul trebuie să fie solid, să aibă centuri de siguranță și un sistem de blocare pe frână ușor de folosit, să fie confecționat dintr-un material impermeabil și rezistent și să nu existe riscul de răsturnare, indiferent de felul în care cel mic s-ar mișca în el.

E drept, în primele luni, nou-născutul va dormi în cea mai mare parte a timpului și nu va avea multă mobilitate, însă, după un timp, căruciorul vă deveni o parte semnificativă din universul lui, unul în care să se miște mult. Dacă, după amenajarea camerei lui, după economisirea mai multor bani necesari pentru momentul în care micuțul va veni pe lume, efectiv bugetul nu îți mai permite să cumperi un articol nou, nu dispera. Caută pe internet alternative mai ieftine, vei observa că sunt foarte multe modele de carucioare copii la mâna a doua, într-o stare excelentă. Astfel, vei economisi bani și vei ajuta și alți părinți care au un copil mai mare să-i satisfacă nevoile adecvate vârstei lui, în cazul în care acestea depind de resurse materiale.

Citește și:

carucior copii

Mărunțișuri „relevante”

Deși poate nu le ai din prima în vedere, vei avea foarte mare nevoie de ele atunci când vei ajunge acasă cu cel mic. În acest sens, ar fi eficient să le procuri din timp. De la perna pentru bebe și batista bebelușului, la biberoane, sterilizator, lampa de veghe și un umidificator de aer, mai ales dacă micuțul va fi născut în timpul verii, e o serie întreagă de obiecte esențiale. Așa cum probabil presupui, multe dintre acestea nu pot fi decât personale; de aceea, va trebui să le cumperi noi, din magazin. Poate că te va surprinde faptul că orice produs poate fi găsit într-o gamă variată, de la modelele foarte ieftine, la cele premium, ultrasofisticate. În funcție de preferințe și posibilități, vei avea de unde să alegi tot ceea ce ai nevoie.

Citește și:

Înainte de orice achiziție, trebuie să te preocupi de tine, de bunăstarea ta fizică și emoțională. Încearcă să accesezi online cursuri de puericultură și alăptare, mai ales dacă e prima dată când te întâlnești cu experiența maternității. Încearcă mereu să îți iei informațiile din surse avizate și nu de pe forumuri și grupuri de Facebook de mămici, poate la fel de neexperimentate ca tine, dar mult mai vocale.

Sursa foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.