Setari Cookie-uri

Arta feminității: trucuri pentru a fi mai elegantă și mai feminină

Feminitatea este o stare.

Modul în care ești percepută de ceilalți depinde de felul în care îți folosești corpul, tonul vocii, bagajul informațional pe care îl ai sau hainele pe care le îmbraci. Un vechi proverb românesc spune că „Haina face omul”, dar, am evoluat suficient ca să înțelegem, azi, că „Omul face haina, dacă are grijă de ea”.

Nu trebuie să trăiești într-o bulă a ta și să te răzvrătești împotriva lumii la gândul că oamenii sunt prea superficiali pentru a privi dincolo de aparențe. Din păcate, societatea de azi, consumeristă și plină de filtrele faimoase de pe Instagram ucide ușor, dar sigur bucățele de suflet, mai ales ale tinerei generații.

Înainte de toate, trebuie să știi că feminitatea este o stare. Dacă vrei să ți-o însușești, bine, dacă nu, la fel de bine! Frumusețea timpurilor de azi este că poți fi oricine dorești, asta dacă nu-ți faci rău ție sau celor din jur.

Citește și:

De aceea, astăzi discutăm despre feminitate și câteva trucuri sau sugestii pentru a părea mult mai feminină și mai elegantă. De altfel, frumusețea, feminitatea și eleganța sunt valori de neprețuit, care nu au termen de valabilitate.

Haine curate și mereu călcate

Atunci când vrei să faci o primă impresie extraordinară, nu ai nevoie decât de haine curate și călcate. Simplu, nu? Cu toate acestea, călcarea hainelor nu este cea mai drăguță activitate casnică, dar plăcerea de a fi admirată poate să fie mult mai intensă.

De altfel, să știi că nu ai nevoie de o vestimentație bogată, ci doar de câteva item-uri esențiale pentru garderoba oricărei femei, bineînțeles, impecabil aranjate, oferindu-ți o notă de eleganță atunci când ieși în societate. Nu investi în accesorii de proastă calitate, tinichelele ruginesc imediat, încă de la primul contact cu pielea transpirată; de aceea, nu le recomandăm.

Citește și:

În schimb, achiziționează-ți bijuterii de calitate, din aur sau argint. Nu e nevoie să deții un morman de inele, coliere sau cercei, dacă acestea oxidează și nu te poți bucura de ele timp îndelungat. Acestea oferă un aspect neîngrijit ținutei; astfel, ține cont că diferența dintre calitate și cantitate o faci chiar tu. Alege elegant.

Păr murdar NU, machiaj natural DA

Un păr sănătos și proaspăt coafat face pereche excelentă cu un machiaj discret, dar care să-ți pună în evidență trăsăturile chipului. Nu uita că eleganța înseamnă și îngrijire.

Deci, spală des accesoriile precum pensulele de machiaj, spre exemplu, deoarece acestea strâng microbi care îți afectează tenul în timp. O vizită la un dermatolog sau la cosmetică pentru o procedură non-invazivă pot face minuni pentru celulele moarte, ridurile fine sau punctele negre.

Citește și:

Părul este și el extrem de important, deci, nu uita de puterea măștilor pentru păr fin, vopsit sau cu mătreață. Le poți face și tu acasă. Uleiul de ricin, vitamina E sau uleiul de cocos sunt prietenii cei mai buni ai părului tău, nu-i neglija.

Postura vorbește de la sine

Modul în care mergi sau iei loc pe un scaun, gesturile pe care le faci într-o conversație sau într-o situație dată sunt expresia interiorului tău. Ține bine minte acest aspect, deoarece exprimi tot ce simți în afara ta. Corpul te trădează tot timpul astfel, e nevoie să-l înțelegi și „să nu-l lași de capul lui”.

Dacă dorești să adopți o alură rafinată și elegantă, mergi drept și ține-ți spatele cât mai drept. Nu îți aduce umerii în față, ci ridică pieptul și privește înainte. Când te întâlnești cu cineva, privește-l mereu în ochi, nu pleca capul și nici nu evita privirea interlocutorului.

Citește și:

Eleganța are mult de-a face cu încrederea în sine. O persoană sigură pe ea va emana încredere prin limbajul corpului, înfruntând obstacolele cu o privire curajoasă și un zâmbet larg pe față.

Atunci când te așezi, mai ales dacă porți fustă, ai grijă la poziția picioarelor. Cel mai bun exemplu este ducesa de Cambridge, Kate Middleton, care știe să stea jos în cel mai corect mod. Picioarele trebuie să fie ușor înclinate când stai jos, lipite lejer unul de altul. Poți sta și picior peste picior, dar, ai grijă să nu lași la vedere zonele intime.

Croiala contează

Când îți cumperi haine, ai grijă la măsura pe care o porți. O mărime prea mică sau prea mare nu îți va oferi o înfățișare aleasă, ci, din contră, te va mări vizibil. Cunoaște-ți bine corpul și alege haine pe măsura ta, deoarece, cu siguranță, vei arăta feminină și elegantă.

Citește și:

Poți oricând să te lași inspirată de Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Coco Chanel, Greta Garbo sau Meryl Streep. Acestea sunt simboluri nemuritoare ale eleganței și feminității. „Simplitatea este cheia eleganței”, spunea Coco Chanel. Ești de acord?

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Iulie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.