Setari Cookie-uri

7 Semne că copilul tău a dezvoltat un atașament sănătos

Dezvoltarea unui atașament sigur, sănătos al copilului reprezintă un punct-cheie în ceea ce privește raportarea la mediu, dar și dezvoltarea achizițiilor acestuia și a relațiilor cu ceilalți. Astfel copilul reușește să dezvolte relații armonioase cu cei din jur, să reacționeze optim în fața unor situații noi, reușește să aibă răbdare și să ia decizii potrivite vârstei sale.

Copilul tău înțelege explicațiile și cooperează

Atunci când nu este permis să aibă o acțiune, copilul are răbdare să asculte explicația părintelui și o va accepta, poate nu chiar de prima dată, dar după repetări va pune deja în practică. Uneori acțiunile pot fi exemplificate prin jocuri de rol cu păpuși de pluș care fac acea acțiune, iar copilul acceptă. Copilul este dispus să asculte sfaturile și de cele mai multe ori face elegerile bune, fără a i se impune.

Copilul tău are răbdare

În cele mai multe dintre cazuri, copilul tău dovedește răbdare. Poate să aștepte atunci când este rugat, înțelege ce înseamnă să stea la coadă sau să își aștepte rândul la joc. Înțelege că mașina așteaptă culoarea verde la semafor sau că va traversa pe verde. Are răbdare ca un alt copil să termine de jucat cu jucăria pe care o dorește.

Citește și:

Copilul are încredere în tine și în el

Acesta te crede atunci când îi faci o promisiune, știe că nu îl vei dezamăgi, de asemenea are încredere să îți asculte sfaturile. De asemenea, îndrăznește să aibă acțiuni proprii și să își asume responsabilități mici, de exemplu să își pregătească ghiozdanul de joacă sau școală, să exploreze mediul, să salute și să interacționeze cu cei din jurul sau în mod spontan, să își strângă o parte din jucării când faceți curat, să arunce la coșul de gunoi, să se spele etc.

Foto articol: By Yuganov Konstantin/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.