Setari Cookie-uri

Poveste uimitoare a lui Albert Einstein si Legile Universale ale Succesului

Povestea lui Einstein încapsulează legile succesului discutate în această carte întrun grad aproape nefiresc.

„Succesul anterior x aptitudinea = succesul viitor” – astfel este definită cea de-a treia lege a succesului de Albert-László Barabási în Formula. Excelenţa lui Einstein ca fizician combinată cu succesul – chiar controversat – adus de formularea teoriei relativității au produs un efect de tipul unui bulgăre de zăpadă. Jurnaliștii prezenți la sosirea lui Einstein în Statele Unite au dat tonul unui val de simpatie și succes dincolo de zona strict științifică. Cea de-a patra lege a succesului susține că meritul nu se referă la performanţă, ci la percepţie. Iar dacă teoriile lui Einstein din domeniul fizicii de-abia erau înțelese de specialiștii vremii, cu atât mai puțin puteau fi descifrate de masele largi, astfel încât Einstein să fie primit în Statele Unite cu ovații. Dincolo de meritele științifice incontestabile, astăzi numele lui Einstein este sinonim cu genialitatea și datorită percepției create de-a lungul timpului.

Citește și:

Cea de-a cincea lege a succesului susține „că succesul poate să sosească oricând, dacă persistăm”. Lucrarea de sfârșit de carieră a lui Einstein despre inseparabilitatea cuantică scrisă pe când fizicianul avea 56 de ani a fost considerată o vreme o „divagație nechibzuită”, pentru ca astăzi să devină cea mai populară lucrare a sa. Creativitatea nu are vârstă subliniază cea de-a cincea lege a succesului, cu condiția să persistăm în domeniul în care excelăm.

Marele merit al cărții semnate de Albert-László Barabási Formula. Legile universale ale succesului este că demistifică succesul, îi demontează mecanismele cu ajutorul științei și ajută cititorii să-i înțeleagă mecanismul de funcționare. Astfel, fiecare persoană își poate stabili propria strategie prin care să atingă succesul: cât timp alocă performanței și cât promovării sau alegerii rețelelor care îi vor impulsiona creativitatea.

Citește și:

Featured foto by fran_kies via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.