Setari Cookie-uri

Poveste uimitoare a lui Albert Einstein si Legile Universale ale Succesului

Povestea lui Einstein încapsulează legile succesului discutate în această carte întrun grad aproape nefiresc.

Cu binecunoscutul nonconformism, atitudinea mucalită și părul dezordonat, laureatul premiului Nobel pentru fizică Albert Einstein este una dintre cele mai cunoscute figuri din domeniul științei. Chiar și cei care nu cunosc prea bine teoria relativității sau lucrarea despre inseparabilitate cuantică concepute de celebrul fizician pot recunoaște imaginea acestuia. Popularitatea lui Einstein a depășit cu mult granițele domeniului științific și s-a apropiat de cea a unei vedete de cinema sau star pop. Povestea succesului de masă a lui Einstein este una uimitoare și poate părea de neînțeles, însă este perfect explicată de Albert-László Barabási în cartea sa Formula. Legile universale ale succesului publicată de Editura Trei.

Cel mai cunoscut fizician român al momentului pe plan internațional, cercetător în domeniul teoriei rețelelor, Albert-László Barabási demonstrează în Formula că succesul nu este un rod al hazardului. Mai mult decât atât: funcționează în virtutea unor legi universale care nu pot fi schimbate. Însă pot fi cercetate, expuse, înțelese și folosite de fiecare persoană pentru a cunoaște succesul în propria viață. Este ceea ce face Albert-László Barabási în ultima carte pe care o semnează, Formula. Legile universale ale succesului.

Citește și:

După ani de cercetări în laboratorul său din Boston, Albert-László Barabási a descoperit tiparele recurente ale poveștilor de succes ale unor personalități din variate domenii, de la știință, artă, până la sport, muzică sau cinematografie. Dar, dintre toate acestea, cum spune însuși autorul Formulei, „povestea lui Einstein încapsulează legile succesului discutate în această carte întrun grad aproape nefiresc”.

Chiar și după formularea teoriei relativității, deși se bucura de notorietate în cercurile științifice, Einstein era considerat „un elitist arogant”. Afirmația fizicianului confrom căreia „cel mult doisprezece oameni din lume” i-au înțeles cu adevărat munca nu l-a ajutat să devină prea popular. „Declaraţia de Independenţă însăși e indignată de afirmaţia că există ceva pe pământ sau în spaţiul interstelar care poate fi înţeles doar de câţiva aleși”, scria un editorialist New York Times citat de Albert-László Barabási în Formula. Surprinzător, celebritatea lui Einstein are o zi exactă de naștere – 3 aprilie 1921 – când savantul punea pentru prima oară piciorul pe pământ american. Când a urcat pe puntea vaporului cu aburi ce-l ducea în Statele Unite, Einstein era un fizician cunoscut doar în cercurile științifice, însă când a coborât, a fost aclamat de mulțimea ce-și flutura batistele, iar presa americană a vremii a relatat momentul pe larg. Această primire plină de entuziasm se datorează însă unei confuzii. Mulțimea strânsă pe țărm nu-l aclama pe Einstein, pentru că nu-l cunoșteau. Ovațiile erau de fapt adresate lui Chaim Weizmann, președintele Organizaţiei Sioniste Internaţionale devenit și primul președinte al Israelului, care milita pentru un nou stat al evreilor. Deși fizician genial, Albert Einstein era în acea conjunctură doar un membru al staff-ului lui Weizmann, iar presa americană a vremii a interpretat distorsionat evenimentul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.