Setari Cookie-uri

8 Situații când se recomandă nașterea prin cezariană

Știm deja că nașterea naturală rămâne cea mai bună alegere pentru copil și pentru mămică, însă sunt situații când, chiar dacă femeia însărcinată dorește să nască natural, totuși anumite condiții impun nașterea prin cezariană.

Existența unei patologii placentare

În unele situații când placenta fie nu este normală ca funcție, fie este situată într-o poziție de risc (placenta previa) se recomandă nașterea prin cezariană.

Poziția/prezentația anormală

Atunci când fătul este poziționat transversal, culcat, sau picioarele ori bazinul sunt orientate către canalul de naștere, cezariana reprezintă cea mai bună soluție, eliminând și riscul de a fi lezat copilul în timpul nașterii.

Bebelușul intră în suferință

Se poate întâmpla ca, din diverse motive ce intervin în dinamică nașterii, bebelușul să sufere. Pot să scadă bătăile fetale sau oxigenarea, iar medicul decide intervenția pentru cezariană.

Toate aceste informații sunt detaliate de către medicul care va evalua riscurile pentru viitoarea mămică, astfel încât aceasta să fie informată corect și complet, fără a genera un stres suplimentar peste toate emoțiile nașterii.

Citește și:

Foto: By Africa Studio/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.