Setari Cookie-uri

Masa de Revelion: Alternative sănătoase pentru copii

Deja ne pregătim pentru preparatele culinare de Revelion, hotărâm rețetele și căutăm cele mai alese ingrediente. Stabilirea meniului nu este tocmai o responsabilitate ușoară, căci bucatele trebuie să fie pe gustul tuturor și totodată destul de sănătoase și ușor de digerat, mai ales dacă vom avea la masă și copii. Vă propunem câteva idei de rețete festive care pot fi ușor incluse în meniul celor mici.

Idei de aperitive sănătoase, îndrăgite de copii

Farfurii jucăușe cu ouă umplute

Puteți prepara o pastă din gălbenuș de ou fiert și avocado, măr și banană, astfel încât să puteți obține o rețeta de ouă umplute care se digeră foarte ușor, cu un gust delicios pentru cei mici. Ouăle le puteți orna cu ochi, gură și nas, chiar și cu urechi sau cornițe de ren.

Puteți opta pentru o umplutură mai sățioasă, de exemplu cu ficăței de pui, gălbenuș de ou și puțină zeamă de lămâie, iar ouăle pot fi ornate cu măsline, dacă știți că cei mici vor aprecia gustul.

retete revelion copii Foto: De la Anastasia_Panait/ shutterstock.com

Chiftele aperitiv pentru copii

Mulți copii adoră chifteluțele. Puteți prepara rețeta lor preferată, puteți da prin susan chifteluțele ce urmează a se coace la cuptor și le puteți orna cu verdeață.

Citește și:

Clătite umplute

Clătitele sunt foarte apreciate atât de către cei mici, cât și de cei mari. Puteți prepara clătitele cu o zi înainte, ca apoi să le umpleți cu mai multe preparate, de exemplu cu cașcaval și carne de pui, cu brânzeturi sau chiar cu dulceață sau ciocolată de casă, dacă le veți servi la desert.

Felul principal: idei de rețete pentru copii

Friptură

Friptura la cuptor, alături de legume, reprezintă un preparat sănătos, indiferent de tipul de carne pe care îl alegeți. Cu cât carnea este mai slabă, cu atât digestia este mai ușoară. Puteți prepara ruladă de pui cu legume la cuptor, friptură din mușchi de porc, pui întreg cu legume, pește la cuptor etc.

friptura revelion Foto: De la Ekaterina Markelova/ shutterstock.com

Rețete de paste

Rețetele de paste pot fi adaptate pe gustul fiecărui copil, găsind variante cu sau fără gluten, cu sau fără lactate, chiar și „histamine free”. Pastele pot fi preparate direct în tavă sau pot fi puse în diferite forme, de exemplu forme de brioșe.

Citește și:

Desert pentru copii

Câți dintre noi nu își aduc aminte de rețetele de dulciuri din copilărie, pregătite de mama sau bunica? Pentru desert puteți apela la diferite forme ce simbolizează iarna sau Noul An: stea, mesaje scrise, artificii, om de zăpadă, fulg de nea etc.

desert copii revelion Foto: De la zarzamora/ shutterstock.com

Sub aceste forme puteți prepara pandișpan, torturi, fursecuri și așa mai departe. Dacă doriți să scadeti cantitatea de zahăr consumată de cei mici, vă recomandăm să folosiți pentru indulcire fructe/legume dulci (curmale confiate, prune uscate, banane, sfeclă roșie, dovleac), pudre indulcitoare, cum este făina de mere sau pudra de roșcove (aceasta din urmă oferă și o textura ce se aseamănă cu ciocolata), miere, lactate vegane cu gust dulce obținut în mod natural (fără adaos de zahăr).

Citește și:

În funcție de preferințele celor mici, masa de Revelion poate fi sănătoasă, jucăușă și gustoasă totodată!

Foto articol: De la Africa Studio/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Decembrie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.