Setari Cookie-uri

Cum îi ajuți pe copii să-și elibereze furia înainte de culcare

Cu toții avem nevoie să ne detensionăm la final de zi și de săptămână, să ne oxigenăm plămânii, inima, mintea și să permitem energiei să circule. Blocajele sunt, de fapt, energie blocată.

Mulți oameni vin la mine în coaching pentru că au nevoie de claritate și de structură, însă la început, lucrurile nu se întâmplă pe o foaie de hârtie sau în exceluri. Ci chiar în propria casă, cu o seară înainte. Poate o să spui că nu ai timp, că ești mama și că seara e ocupată cu cina, pregătiri pentru a doua zi și rugăminți la copii să se culce mai repede să apuci și tu un moment de respiro. Te înțeleg. Și eu sunt mamă.

Azi o să împărtășesc cu voi o practică pe care o fac în fiecare seară cu fetele mele și care ne ajută să eliberăm furia, să vedem partea plină a paharului și să le învăț să-și planifice timpul și să-și pună intenții. Este ideală și pentru adulți și o să vedeți la final că poate să aibă legătură și cu business-ul sau cariera.

Citește și:

E FOARTE SIMPLU. ÎNAINTE DE CULCARE SPUNEM:

- 3 lucruri pentru care suntem furioase în ziua care tocmai se încheie. Ele pentru un efect dramatic țipă în pernă. Bine, nu este doar pentru efect dramatic, chiar ajută să se elibereze și în funcție de cât de tare țipă îmi dau seama cât de mult suflet le-a costat întâmplarea care a generat furia. Aici refulăm ce ne apasă ca să nu ne culcăm încărcate.

- 3 lucruri pentru care suntem recunoscătoare. Aici probabil știți deja că practica recunoștinței ridică energia interioară și ne ajută să ne echilibrăm din interior, să înțelegem că viața este frumoasă și să vedem ce se întâmplă bun.

- 3 lucruri pe care intenționăm să le facem a doua zi. Asta ajută să setăm fiecare, principalele trei acțiuni, cele mai importante din următoarea zi, să le conștientizăm și să aducem energie acolo. Învățăm să planificăm acțiunile și să vedem ce avem nevoie ca să le îndeplinim.

Citește și:

CU CE AJUTĂ ACEASTĂ RUTINĂ?

1. Ne conectăm, aflăm despre ce a fost ziua, prin ce obstacole și ce bucurii am trecut, altfel decât să punem întrebarea Ce ai făcut azi sau cum a fost azi la școală? sau Te-ai mai certat cu prietena ta?

2. Creăm un spațiu de încredere și de non judecată, iar fiecare dintre noi învață că poată să se expună vulnerabil și copiii au nevoie de asta, să fie văzuți exact așa cum sunt ei.

3. Învățăm să fim selective, alegem doar trei lucruri la fiecare categorie, învățăm să prioritizăm.

4. Văd cât de multe motive de recunoștință au copiii. Ce trece de trei, le rog să le scrie în jurnalele lor de recunoștință (și ca să exerseze scriul, și ca să le rămână în timp o mărturie din copilăria lor)

5. Învățăm să planificăm.

Citește și:

6. Noi am transformat rutina în ritual, pentru că îl facem demult și acum aprindem lumânări parfumate în anumite zone energetice din casă, în funcție de domeniul pe care lucrăm pentru a doua zi, avem o muzică de relaxare sau de alinierea chakrelor, ori ceva zen. Uneori începem și o meditație ușoară după.

7. Aducem calm și armonie înainte de culcare și adormim dintr-o energie pozitivă. Când erau ele mai mici, găseam subiecte de scris pe blog din conversațiile de seară - https://mamicaurbana.ro/mariuca-is-a-gift/ .

8. Somnul este important pentru că în timpul lui corpul se detoxifiază, crează celule noi, sedimentează informații. O zi bună începe cu o noapte înainte, cu somnul de calitate. Dacă nu dormim bine, nu suntem productivi. Ce legătură are cu viața profesională? Cred că găsim suficiente: suntem mai creative, scriem din inimă, nu din ego, aliniem task-urile cu mai multă claritate.

Citește și:

Ești dispusă să încerci? Dacă da, te invit să împărtășești experiența ta și în social media cu hashtag-urile #RitualDeSearăCuCopiii #Kudika

Vizionare placuta


Sunt Ana Nicolescu, Change Strategist. Susțin femeile antreprenor hotărâte și determinate să obțină claritate printr-un plan de business și strategie de comunicare cu...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.