Setari Cookie-uri

Sami Corodianu: "Poți să reziști ca antreprenor doar dacă-ți place ceea ce faci"

Unele povești încep și cu: ”am văzut în bucătărie o oportunitate de a avea grijă de familia mea”. Când vorbim despre îndeplinirea visurilor antreprenorilor, ne uităm la pasiune, la contexte favorabile, și neglijăm că există povești care se nasc și dintr-o iubire asezonată cu necesitate.

Acesta este cazul și în povestea lui Sami Corodianu, owner și chef la restaurantul central La Samuelle, afacere pe care o conduce de aproape 10 ani în mijlocul capitalei.

"Ce-am făcut doamne?". De câte ori și-a pus un antreprenor întrebarea aceasta? Imaginează-ți următoarea poveste pe care o vei citi astfel: ajungi în bucătărie când ești tânăr ca să faci bani. Începe să-ți placă. Lucrezi în România cu chefi celebri din toată lumea, ai un sens. Vrei mai mult. Lași tot acasă, îți iei familia și pleci în Spania. Ești bine, dar ești singur. Te întorci în țară. Lucrezi 9 ani într-un loc, dar vrei să deschizi ceva al tău după ce ai lucrat mereu pentru alții. Afacerea pornește, are numele tău, investești toți banii pe care i-ai făcut. Nu sunt doar ai tăi, că ai și familie. Iar apoi lucrurile devin grele. Bucătăria ia timp. Ajungi la "Ce-am făcut doamne?". Dar mergi mai departe.

Citește și:

Sami Corodianu este un bucătar cu acte vechi în București, cu o experiență în diverse bucătării de aproape 30 de ani. Povestea carierei lui începe când avea 20 de ani, după ce a testat joaca în bucătăria profesională, i-a plăcut, așa că s-a angajat în domeniu.

Și-a trăit copilăria în București, la Piața Gemeni. Într-un scenariu aproape clasic, Sami era copilul care ieșea afară la joacă, la fotbal sau la orice joc al copilăriei. O obișnuință a acelor timpuri. Dar nimic din acea perioadă a vieții lui nu l-a pregătit și nu i-a stârnit interesul pentru o carieră de bucătar.

Citește continuarea pe start-up.ro


Kudika
28 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.