Setari Cookie-uri

L'Oreal Romania si UNESCO lanseaza editia 2017 a programului de burse nationale 'Pentru femeile din stiinta'

Pentru femeile din Stiinta sprijina tinerele din cercetare prin acordarea unor burse menite sa finanteze continuarea activitatii stiintifice a acestora.

comunicat de presa

pentru femeile de stiinta Aflat la a opta editie, programul de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din stiinta” sprijina comunitatea stiintifica locala prin acordarea a patru burse pentru tinere cercetatoare din aria Stiintelor Vietii si a Stiintelor Fizice. Editia 2017 se deschide maine, 15 februarie, iar tinerele cercetatoare isi pot depune candidatura pe site-ul competitiei www.forwomeninscience.com. Valoarea unei burse este de 42.000 lei.

"Prin programul L’Oréal - UNESCO „Pentru femeile din stiinta” punem frumusetea in slujba unei vieti mai bune”, a declarat Gilles Antoine Country general Manager L’Oréal Romania. ”Le oferim tinerelor din cercetare posibilitatea de a isi continua proiectele care pot genera idei, produse, procese revolutionare, care sa imbunatateasca semnificativ calitatea vietii tuturor. Credem cu tarie ca lumea are nevoie de cercetare, iar cercetarea are nevoie de femei”, a completata managerul L’Oréal.

Citește și:

”Pentru CNR UNESCO, proiectul L’Oréal - UNESCO „Pentru femeile din stiinta” reprezinta intruchiparea unuia dintre obiectivele asumate, acela de a promova politicile si instrumentele menite sa sporeasca rolul stiintei si tehnologiei la dezvoltarea durabila a Romaniei”, a declarat Ani Matei, Secretar General CNR UNESCO. ”Deschiderea participantelor si amploarea pe care a luat-o programul ne bucura si ne onoreaza”, a completat Ani Matei.

Programul de burse nationale L’Oréal - UNESCO „Pentru femeile din stiinta” se desfasoara in perioada februarie – mai 2017 si se adreseaza cercetatoarelor din Romania cu varsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obtinut titlul stiintific de doctor si urmeaza un program de pregatire postuniversitara in cadrul unei institutii acreditate de invatamant superior din tara.

Citește și:

    Dosarele de aplicatie se depun pe platforma proiectului (www.forwomeninscience.com/en/fellowships) incepand de pe data de 15 februarie, pana la data de 15 aprilie 2017 inclusiv si urmeaza a fi evaluate de un juriu format din din cercetatori de renume din cadrul comunitatii stiintifice locale.

    Fiecare bursa va constitui sursa de finantare a unui proiect de cercetare derulat timp de zece luni, in cadrul unei institutii de cercetare din Romania. Proiectele selectate vor fi anuntate in luna mai 2017.

    Programul L’Oréal - UNESCO „Pentru femeile din stiinta”, a fost lansat in Romania in 2010, iar in cadrul lui au fost acordate pana acum 13 burse a cate 42.000 lei fiecare, pentru tinere cercetatoare din aria Stiintelor Vietii si a Stiintelor Fizice.

    Despre programul L’Oréal - UNESCO „Pentru femeile din stiinta”

    Citește și:

      Lansat in 1998 de L’Oréal si UNESCO, programul „Pentru femeile din stiinta” („For Women in Science”) a fost primul program prin care activitatea femeilor cercetator a fost recunoscuta la nivel international, prin acordarea unor premii dedicate.

      Programul se desfasoara pe trei nivele:

      • premiile internationale anuale, acordate la nivel international, pentru 5 cercetatoare care au inregistrat rezultate remarcabile in domeniul cercetarii (in valoare de 100.000 USD fiecare). In 19 ani, 97 de premii pentru excelenta in domeniul cercetarii au fost acordate la nivel international pentru femeile cercetator care au avut o contributie exceptionala la domeniul stiintei, devenind modele pentru tanara generatie.
      • bursele internationale acordate unui numar de 15 cercetatoare, in fiecare an, in urma inregistrarii cercetatoarelor in program si selectiei realizate de un juriu prestigios, format din laureati ai premiului Nobel. De la lansarea programului pana in prezent, peste 250 de cercetatoare au primit burse la nivel international (doua dintre acestea fiind cercetatoare din Romania – Adriana Jalba in 2003 si Dr. Elena Luminita Bradatan in 2004).
      • bursele nationale, prin care tarile in care Grupul L’Oréal isi desfasoara activitatea recompenseaza, la nivel de tara, activitatea femeilor cercetator, in parteneriat cu UNESCO si alte institutii de prestigiu din tara respectiva. La aceste burse participa tinerele cercetatoare aflate in perioada doctoratului sau post-doctoratului. Programul „For Women in Science” se desfasoara in 108 de tari si a permis, pana in prezent, unui numar de aproximativ 2000 de tinere sa isi continue activitatea de cercetare.

      Pentru mai multe detalii accesati www.forwomeninscience.com.

      Vizionare placuta


      Kudika
      10 Februarie 2017
      Echipa Kudika
      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.