Setari Cookie-uri

Apa de parfum sau apa de toaleta: ce diferente exista?

"Care este diferenta dintre apa de parfum si apa de toaleta?" - iata cea mai des intalnita intrebare legata de parfumuri. Si pe buna dreptate, pentru ca raspunsurile oferite sunt adesea eronate.

Cand vine vorba de parfumuri, eu recunosc: sunt o necunoscatoare. Imi plac parfumurile, normal, ca oricarei femei, ca oricarui barbat, doar ca nu am avut niciodata o pasiune nebuna sau un moment de curiozitate incat sa ma documentez.

Recunosc, de asemenea, ca nu sunt nici genul care sa se panicheze ca a uitat intr-o zi sa se dea cu parfum, dar ador cand imi ramane impregnat pe piele, pe haine, mirosul imbietor al unei persoane pe care am intalnit-o.

Parfumul, asa cum imi place mie sa spun, este ca o carte de vizita. Nu spune multe, dar spune ce este mai important despre o persoana. De aceea sunt atatea sortimente de parfumuri, atatea categorii (florale, citrice, lemnoase, marine, orientale, etc.), iar oamenii au gusturi diferite si se ataseaza de arome diferite. Totusi...

Care este diferenta dintre apa de parfum si apa de toaleta?

Ei bine, si eu m-am intrebat asta de foarte multe ori. Mi-e mai usor sa spun ca mi-am cumparat un parfum nou sau ca miros a cutare parfum decat sa folosesc corect: "caut o apa de parfum de la Versace" sau "azi am folosit apa de toaleta de la Gucci".

Citește și:

La urma urmei, important este mirosul si cat rezista - astea doua criterii ne determina sa cumparam produsul.

Mirosul, rezistenta, iar odata cu aflarea pretului vine si intrebarea: "de ce apa de parfum este mai scumpa decat apa de toaleta?". De ce? Pentru ca apa de parfum are o concentratie mai mare de uleiuri esentiale.

Apa de parfum si apa de toaleta

Vezi si lista noastra de ape de parfum si ape de toaleta la sub 100 lei!

Regula spune ca, cu cat este mai mare concentratia de ulei aromatic, cu atat va rezista mai mult pe piele. Asadar, de tinut minte ca diferenta dintre apa de parfum si apa de toaleta nu tine de calitatea produsului, ci de concentratia uleiurilor esentiale din compozitie.

Apa de parfum (Eau de Parfum) contine 8% - 15% uleiuri esentiale, in timp ce apa de toaleta (Eau de Toilette), cea mai folosita, are in compozitie 4% - 10% uleiuri esentiale.

Citește și:

Apa de parfum miroase diferit de apa de toaleta

E adevarat. Pe langa faptul ca persista mai mult, apa de parfum are un miros mai puternic si este posibil sa constatam ca nu se aseamana deloc cu apa de toaleta, chiar daca vorbim de acelasi produs.

Marii producatori de parfumuri adauga ingrediente diferite, iar rezultatul este o noua interpretare a aromei clasice.

De aceea, apa de toaleta nu este doar varianta mai discreta a apei de parfum, ci, in cele mai multe cazuri, si o cu totul alta varianta, cu alta aroma.

Acum ca ai aflat diferentele dintre apa de parfum si apa de toaleta, mai ramane sa alegi ce tip ce parfum se potriveste personalitatii tale. Sau, de ce nu, arome diferite pentru momentele speciale din viata ta. Si tine minte ca parfumul este o arma a seductiei!

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By IMG Stock Studio

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.