Setari Cookie-uri

Cum alegi crema de protecție solară potrivită pentru tenul tău

E bine să-ți amintești în fiecare an ce cremă protectoare împotriva razelor solare nocive este potrivită tenului tău. Mai ales înainte ca sezonul de vară să înceapă și soarele să te prindă de obrăjiori, indiferent de cât de scurtă ar fi plimbarea ta afară, pe timp de zi. Nu mai spun de faptul că deja începi să îți organizezi vacanța la mare sau într-un oraș cald. Asta dacă nu ai făcut-o deja.

Nu uita așadar să pui în bagaj crema protectoare pentru față cu un SPF bun! Dar ce înseamnă SPF bun? Și care este crema solară potrivită, cum o alegi? În primul rând, evită să îți iei o cremă protectoare cu un SPF mare, doar pentru că așa ai auzit tu că ar fi bine să te protejezi. ȘI nu-ți lua una la întâmplare, pe fugă, doar ca să ai ceva pentru protecție, fără să știi nimic despre acea cremă solară, despre brandul care o produce!

Astfel, orice cremă solară are un număr care reprezintă factorul de protecție solară, prescurtat SPF. Se tot spune că o cremă solară bună are un factor de protecție cât mai mare. Ei bine, nu e chiar așa, pentru că, dacă mai vrei să te și bronzezi puțin și să mai lași cât de cât soarele să te gâdile inclusiv pe față, ar trebui să știi că nu orice tip de ten are nevoie de o cremă de protecție cu SPF ridicat.

Citește și:

Dar hai să descoperim împreună cum alegem crema de protecție solară potrivită tipului nostru de ten!

Tenul deschis la culoare cu SPF mare se ține

Pentru tenul palid, foarte deschis la culoare, cu păr blond sau roșcat și ochi deschiși la culoare, e bine să folosești o loțiune de protecție solară cu SPF cuprins între 30 și 50.

Tenul deschis cu ochi căprui și păr castaniu se arde destul de ușor. Așadar, ca să mai prindă și un pic de bronz, e bună crema de protecție solară cu SPF între 20 și 30.

cremă cu factor de protecție solară mare BiodermaVezi aici mai multe recomandări

Pielea (mai) închisă la culoare are și ea nevoie de protecție solară

Într-adevăr, fără nevoi atât de aparte precum cazurile de mai sus, pielea mai închisă la culoare, care se arde mai greu de regulă, trebuie să folosească o loțiune cu SPF între 15 și 20.

Citește și:

Norocoșii care se laudă cu ten închis la culoare care se arde foarte rar, cu păr și ochi de culoare închisă, pot fi protejați cu o loțiune de protecție solară cu un SPF între 6 și 15.

Câteva sfaturi privind expunerea la soare în sezonul cald

Și nu doar atunci! Ține minte regula de bază: nu ieși din casă fără a fi dat(ă) cu cremă de protecție solară potrivită tenului tău, indiferent de anotimp. Soare poate fi oricând, chiar și cu dinți, iar razele lui pot fi nocive pe pielea ta chiar și iarna. Nu neglija nici alte părți expuse ale corpului tău și folosește și acolo loțiune de protecție solară potrivită pielii tale!

Chiar și cu o loțiune de protecție solară adecvată e bine să eviți expunerea și plimbările afară în intervalul orar 11-15, când soarele este foarte tare și cel mai puternic.

Citește și:

Nu uita să-ți protejezi și buzele cu balsamuri speciale, deoarece ele nu conțin melanină, deci sunt și mai expuse deshidratării și afectării de razele soarelui!

În prezent, ai foarte multe opțiuni din care să alegi cosmetice cu factor de protecție solară potrivite tipului tău de ten: există crème de față pentru hidratare cu SPF, există fond de ten cu SPF sau BB cream cu SPF și alte beneficii – trebuie doar să alegi cee ace te face să te simți cel mai bine, se potrivește cu tipul tău de piele și, ai ghicit… are un SPF cât mai bun și adecvat tipului tău de ten.

Sursa main photo: Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.