Setari Cookie-uri

Cum să ai părul moale și mătăsos: sfaturi de îngrijire pentru toate tipurile de păr

Astăzi mă adresez tuturor doamnelor. Indiferent de culoarea părului și de textura lui, indiferent de tunsoare și de desimea firului de păr, azi descâlcim toate secretele unor plete de Rapunzel! Azi vorbim despre îngrijire pentru toate tipurile de păr!

Rapunzel avea părul extrem de lung și de frumos, nu mai încape vorbă de sănătos (foarte sănătos, de a putut urca un prinț pe coama ei). Însă, oricât era de lung părul ei, Rapunzel avea un avantaj: asta făcea toată ziua, avea grijă de părul ei. Pentru noi, prințesele moderne și urbane ale timpurilor prezente este puțin mai greu.

Așa că, dragilor, prințese sau ba, urbane sau nu, cu păr drept sau creț, cu plete lungi sau bob scurt, azi vorbim despre îngrijire pentru toate tipurile de păr. Azi vei descoperi cum îngrijești tipul tău de păr, așa încât să te bucuri de rezistență, textură moale și mătăsoasă și sănătatea firului de păr.

Știu eu sigur că la final vei vedea că obții un păr mai strălucitor, cu volum, plin de viață și atrăgător. Dar să începem cu începutul: tu știi ce tip de păr ai și cum îl îngrijești? Dacă nu știi, fii pe pace, de azi vei avea și tu o rutină de îngrijire.

Citește și:

Cele mai eficiente sfaturi de îngrijire pentru toate tipurile de păr

Ești o femeie modernă, ocupată și mereu cu câte ceva de făcut. Dacă ne-a adus ceva rău emanciparea aceasta și dorința de egalitate cu bărbații, este faptul că suntem prea obosite, stresate, alergate, fără timpi morți, fără odihnă. De câte ori nu ai auzit în jurul tău: ”Când dorm, parcă pierd timp!” Și totuși, nu e deloc motiv de mândrie! Dar, dacă nici măcar de somn parcă nu ne vine să ne facem timp, ce să mai spunem de îngrijirea părului?!

Dacă de ten ne mai preocupăm, dacă de fizic mai avem grijă, dacă de job sigur ne preocupăm, dacă de emoții începem să mai luăm habar, părul cam rămâne ultimul în îngrijire și înfrumusețare. Totuși, nu este suficient să te speli cu șamponul tău, să aplici un balsam și o mască. Și părul tău are nevoie de atenția ta pentru a fi sănătos. Și scalpul tău are nevoie de ceva îngrijire și iubire ca să fie hidratat și sănătos.

Citește și:

Așa că, pentru modernele Rapunzel am încropit un mic ghid de îngrijire pentru toate tipurile de păr. Dacă știi ce tip de păr ai și cum îl îngrijești, deja ai niște pârghii, desigur. Dar dacă ești novice și singura preocupare pentru pletele tale a fost să găsești un elastic la îndemână să le tragi într-o coadă, atunci ai nevoie de aceste sfaturi. Așadar, iată cum îngrijești tipul tău de păr, oricare ar fi acela!

cum îngrijești tipul tău de păr: ce produse să folosești

Vezi produse pentru păr drept

AICI produse pentru păr ondulat și creț

Ce tip de păr ai și cum îl îngrijești: tips & tricks pentru păr creț, păr drept și păr ondulat

Fie că vorbim despre un păr drept, despre unul creț ori ondulat, fie că vorbim despre păr bufant sau lipit de cap, despre păr tern sau păr elastic și strălucitor, să recunoaștem: toate mai aveam de învățat cum să oferim pletelor noastre atenția necesară. Nici nu vrem mult, nu-i așa? Eu, una, vreau un păr sănătos, fin, mătăsos, strălucitor. Ah, da și să aibă volum! #hihi Știu că nu vreau puține, dar nici multe.

Citește și:

Și mai știu câteva sfaturi deștepte și rapide de îngrijire pentru toate tipurile de păr, chiar și pentru cele mai ocupate dintre noi.

Cum îngrijești tipul tău de păr: ce să faci dacă ai părul drept

Ai zice că părul drept nu are mare nevoie de atenție. Și aici greșești teribil! Doar pentru că părul tău drept e cuminte și ușor de așezat nu înseamnă că poți sări peste îngrijirea lui. Totuși, ai un avantaj. Având părul drept, uleiurile naturale ale scalpului se distribuie uniform pe firul de păr. Așa că tu trebuie să știi doar să combați apariția unui păr gras și care tinde să fie plat.

Așadar, iată cum îngrijești tipul tău de păr: spală-te pe cap cu șampon fără sulfați, pentru a te asigura că nu ți se îngrașă părul. Doar pentru că firele de păr se simt uleioase nu te spăla zilnic! De fapt asta e chiar contraindicat!

Citește și:

Spălându-te zilnic pe cap, vei scăpa de grăsimile naturale și asta îți va stimula scalpul să producă și mai mult sebum! Spală-te la 2-3 zile! Nu uita nici de balsam. Dacă vrei păr mătăsos, te sfătuiesc să alegi un balsam cu uleiuri esențiale (de cocos, de jojoba sau argan) care va penetra firul de păr, și îl va hrăni. Extra pont: nu aplica niciodată balsam pe rădăcini sau scalp!

Pentru a stiliza părul drept așa încât să nu fie monoton și drept, alege spumă cu volum! Folosește-o pe pletele umede! Dacă prinzi părul și alunecă din cozi sau cocuri, alege spray de textură și firele de păr vor sta cuminți, vor avea structură.

Ce tip de păr ai și cum îl îngrijești: totul despre părul ondulat ușor

Pe măsură ce pletele se încârlionțează, există riscul să ai scalpul și rădăcinile grase și vârfurile uscate. Am spus că vorbim despre îngrijire pentru toate tipurile de păr și mă țin de cuvânt. Ei bine, la capitolul spălat, e nevoie să îl speli la 3-4 zile și neapărat șterge cu un prosop din microfibră ca să nu se electrizeze. Desigur, trebuie aplicat balsam, pentru a defini onduleurile.

Citește și:

În ceea ce privește produsele de îngrijire, alege uleiuri de cocos, de măsline, de semințe de bostan și ține-l pe păr peste noapte, din timp în timp. Asta îl va hrăni, îl va lăsa lucios și moale. Extra trick: când stai la soare, aplică ulei de jojoba pe vârfuri ca să nu se usuce. În ceea ce privește stilizarea sau coafarea, dacă ții părul în cozi împletite înainte de somn, părul tău se va bucla și va fi bine definit.

Cum ai grijă de pletele cârlionțate

Ce tip de păr ai și cum îl îngrijești? Dacă ți-a venit să oftezi puțin la întrebarea aceasta, e posibil să te situezi printre femeile cu părul ondulat sau creț. Și asta pentru că ele se chinuiesc ceva mai mult la capitolul îngrijire. Părul buclat e frumos, dar adesea se usucă, devine casant sau electrizat ori își pierde forma. Dar am câteva secrete, desigur!

Citește și:

Părul se usucă pentru că buclele împiedică uleiurile din scalp să ajungă pe toată lungimea firului de păr. Alege oricând șampon delicat, ca să păstrezi uleiurile din plete. Și neapărat spală-te pe cap de maximum de ori pe săptămână!

Aplică mereu balsam, pentru a ajuta firul de păr să nu fie uscat. Și tot atunci când aplici balsamul și părul e moale, ar fi bine să te piepteni, altfel părul tău se poate rupe tare ușor!

La capitolul stilizat, alege un difuzator la capătul foehnului și aste te va ajuta. Poți defini buclele și cu puțină ceară de păr, când ieși de la duș.

Sfaturi de îngrijire pentru toate tipurile de păr: ce faci cu părul creț?

Clar, părul ultra creț arată fabulos., are textură, volum, personalitate. Dar cum este pentru posesoare? Uf, greuț, așa e, fetelor? Adesea se usucă profund și adesea e sensibil și subțire. Așa că, dacă tot vorbim despre îngrijire pentru toate tipurile de păr, la părul creț e nevoie de hidratare mereu. La capitolul spălare, nu folosi șamponul cu sulfați și spală-te o dată pe săptămână!

Ai grijă să folosești balsam și măști extra hidratante măcar la două săptămâni. Ca să păstrezi pletele hidratate, amestecă balsam care nu necesită clătire, ulei de castor și apă într-o sticluță și aplică în fiecare zi. Unge părul cu uleiuri de cocos sau de măsline, cu 20 de minute înainte de a le spăla.

Extra truc: dormi pe fețe de pernă din satin, căci bumbacul îți rupe și deshidratează părul. Nu încerca niciodată să descurci părul creț la pieptănat, dacă e uscat. Doar la duș, când părul e ud și plin de balsam.

Voi încheia acest material de sfaturi de îngrijire pentru toate tipurile de păr cu câteva trucuri general-valabile. Nu contează ce tip de păr ai și cum îl îngrijești:

  • Fii atentă la vârfurile lui: oricând sunt uscate, despicate, tunde părul acela.
  • Niciodată nu te spăla mai des de 3 ori pe săptămână.
  • Evită să ții pletele strânse mereu în cozi, cocuri, împletituri, căci asta va crea petice lipsite de păr, în timp.
  • Ai grijă și cum îngrijești tipul tău de păr și ce porți pe cap! Poartă o eșarfă dacă stai la plajă, sau un turban, căci soarele afectează și pletele!
  • Mereu spală-ți părul cu apă călduță, nu fierbinte, căci altfel se va usca și scalpul va avea de suferit.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.