Setari Cookie-uri

3+ sfaturi pentru părul vopsit roșcat: cum îl îngrijești & la ce să fii atentă

Și în acest sezon, ca oricând de altfel, se poartă mult culoarea roșie la păr. Noutatea când vine vorba despre părul roșcat, în toamna-iarna aceasta este aceea că se poartă mult nuanțele apropiate de natural, de roșcatul natural, adică. Și pentru că natural înseamnă că trebuie să fie sănătos, azi povestim puțin despre cum îngrijești părul vopsit roșcat să menții culoarea, dar și sănătatea lui.

Cupru, roșcat-zmeură, burgundy, roșcat-portocaliu, roșcat natural, orice saturație ar avea pletele tale, fie ele aproape de neutru, fie ele profunde și bogate, au nevoie de îngrijire. De extra îngrijire. Este important să știi cum îngrijești părul vopsit roșcat, și pentru a-i menține culoarea între vopsiri, dar și pentru a menține fibra capilară sănătoasă.

Accentuez această idee, pentru că în general, pentru a vopsi un păr roșcat egal, fără degradeuri sau erori, e necesar să decolorezi părul. Așa că ai nevoie de extra atenție și îngrijire ca el să nu devină urcat, tern și casant.

Îngrijirea părului roșcat vopsit presupune câteva trucuri. Câteva trucuri care vor menține culoarea intensă, strălucitoare. Câteva trucuri care vor menține o textură a părului moale, fină, mătăsoasă, catifelată, hidratată. Câteva trucuri care vor menține și scalpul sănătos și hidratat. Așadar, vezi și tu cum îngrijești părul vopsit roșcat.

Citește și:

ce nuanțe de vopsea roșcat se poartă anul acesta

Vezi ce nuanțe de roșcat se poartă anul acesta


Sfaturi pentru îngrijirea părului roșcat vopsit

Dacă vrei ca nuanța părului tău să rămână vie, intensă, ca după vopsire și să rămână și strălucitoare, te sfătuiesc să nu te speli pe cap cu șampon cel puțin 48 de ore, după procesul de vopsire. Astfel, fibra capilară va absorbi suficient de bine moleculele de vopsea și se va ”închide”, blocând culoarea mai mult.

cum îngrijești părul vopsit roșca

Alege produse pentru a îngriji părul roșcat de aici

Un alt sfat pentru îngrijirea părului roșcat vopsit este să renunți la șamponul cu sulfați, întrucât așa păstrezi tonul intens. Tot legat de șampon, iată cum îngrijești părul vopsit roșcat: spală-te când mai rar pe păr, mai ales cu șampon. Orice spălare, orice șamponare șterge culoarea, cu atât mai mult la roșcat. P.S. Dacă ai nevoie de spălare sau curățare, folosește șampon uscat. Sau poți opta pentru balsam cu efect de curățare, întrucât are mai puțin detergent.

Citește și:

Cum îngrijești părul vopsit roșcat?
Fii atentă la hidratare, căci părul vopsit are nevoie de extra hidratare. Folosește măști regulat (de două ori pe săptămână, măcar) iar dacă ai decolorat părul pentru a-l vopsi roșu, ai nevoie să aplici mască hidratantă la fiecare spălare.

O altă soluție când vine vorba de cum întreții părul roșcat vopsit este să nu te expui prea mult la soare și nici în apă cu clor (bazin, piscină). Razele UV șterg culoarea. Apa cu clor fac roșcatul să aibă tentă verzuie.


Cum îngrijești părul vopsit roșcat să reziste culoarea și să ai textură mătăsoasă

Și pentru că vorbim despre păstrarea strălucirii pletelor tale roșcate – căci părul roșcat arată mult mai bine strălucitor – trebuie să știi că ai nevoie de aplicarea balsamului pentru a obține o textură lucioasă, sănătoasă dar și de uleiuri de păr care protejează părul și care reduc electrizarea. Îngrijirea părului roșcat vopsit mai presupune și vizite regulate la coafor, pentru retușuri (nu încerca să obții tu un roșcat uniform, strălucitor, acasă! Vei obține degradeuri, nuanțe inegale, suprapuneri de culoare peste rădăcinile crescute și părul deja vopsit, nuanțe mai închise).

Citește și:

În plus, pentru a păstra o textură sănătoasă a firului de păr, pe lângă a ști cum întreții părul roșcat vopsit, fii atentă și la felul în care tratezi termic fibra capilară. Dacă folosești ondulatoare sau placă de îndreptat des, dacă folosești apă prea caldă sau foehnul pe aer cald, părul devine aspru, casant, tern.


Poți evita toate aceste aspecte negative când vine vorba de pletele tale colorate. Aplică sfaturile mele legate de cum îngrijești părul vopsit roșcat și vei avea mereu o nuanță frumoasă, egală, strălucitoare, iar firul de păr va fi sănătos, flexibil, hidratat și nu țepos, dezordonat și lipsit de viață.

Până la urmă, părul roșcat e un statement al femeii curajoase, hai să fie și un statement al femeii ce ține la frumusețea și sănătatea ei!

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.