Setari Cookie-uri

Cum ai grijă de pielea ta după epilat: tot ce ai nevoie să știi

În ultimul timp mă preocupă tare mult acest subiect: cum ai grijă de pielea ta după epilat? Odată cu vizitele la bazin a crescut și frecvența epilatului cu ceară. Așa că, pentru mine și pentru femeile ca mine, care au pielea sensibilă, dar eu nevoie și de vizite mai dese la salon, azi vorbim despre ce putem face să evităm problemele post-epilat.

Știi bine senzația aceea de mici umflături, iritații, roșeață, usturime și prurit după epilare. Acele mici umflături sunt normale, până la urmă. Atunci când foliculii de păr sunt eliminați, pielea trece printr-un stres. Așa că apare inflamația locală, care, de obicei, trece în câteva zile.

Totuși, în cazul meu, când în 2-3 zile ajung la bazin, nu e plăcut. Și, din ce am vorbit cu prietenele mele, nu e plăcut în general. Așa că e bine de știut cum ai grijă de pielea ta după epilat ca să previi apariția inflamației pielii și ca să tratezi actualele iritații.

Practic, nu ai nevoie de multe produse cosmetice de folosit după epilat, dar ai nevoie și de câteva sfaturi bune, care să prevină și să reducă inflamația și de câteva sugestii: atât de cosmetice de sinteză, cât și remedii naturale post-epilat.

Citește și:

Scopul e simplu: să previi apariția foliculitei de după epilat și mai ales a foliculitei infectate sau a firelor de păr crescute în piele. Auch! Hai că știm că e taaare neplăcut, nu? Dar hai să vedem ce e de făcut! Ce produse de îngrijire după epilat să ai la îndemnă?

Cum ai grijă de pielea ta după epilat: cele mai bune uleiuri esențiale care opresc iritarea

Întâi vorbim despre câteva remedii naturale, din sticluță. Esențele și extrasele puternice de plante, rădăcini, flori și rășini, ale uleiurilor volatile, au efecte benefice asupra pielii iritate și sensibile. Deci, ale pielii după epilare. Poți folosi acest gen de produse de îngrijire după epilat, mai ales pentru că sunt naturale 100%!

uleiuri esențiale care stopează iritarea pielii

Alege uleiuri esențiale care stopează iritarea pielii

Citește și:

Ele ajută să dezinfecteze, previn apariția acneei, a pustulelor infectate, a firelor de păr încărnate, a foliculitei și hidratează pielea, acționând ca un emolient delicat.

În forme ușoare de foliculită poți folosi oricând uleiuri esențiale. Sau le poți adăuga în produsele cosmetice de folosit după epilat, pentru a potența efectul lor. Așadar, iată cum ai grijă de pielea ta după epilat și ce alegeri de uleiuri volatile te ajută!

Pe piele, aceste uleiuri volatile NU AU VOIE să fie folosite nediluate! Cum ai grijă de pielea ta după epilat, cu uleiuri esențiale? Le amesteci cu uleiuri de legătură (ulei de cocos, ulei de migdale, ulei de jojoba), fie că le utilizezi în creme, băi sau dușuri ori comprese!

  1. Uleiul esențial de mentă poate fi completat perfect de aloe vera gel: el va reduce iritația, va răcori zona, când e aplicat local. Cum ai grijă de pielea ta după epilat cu ulei de mentă? Aplică-l local sau în comprese reci, pentru că are și un efect cicatrizant și anti-inflamator.
  2. Uleiul volatil de lavandă este cel mai des recomandat pentru pielea sensibilă, deja iritată. Acest extras calmează zona iritată, reduce roșeața de după epilatul cu ceară, are efecte antibacteriene și hidratează derma. Plus că mirosul lavandei calmează și sistemul nervos și emoțiile negative.
  3. Uleiul esențial de Arbore de Ceai este unul dintre cele mai bune produse de îngrijire după epilat. Și asta pentru că previne și tratează infectarea foliculilor de păr. El are efecte antifungice, antivirale, antibacteriene și calmează zona inflamată.
  4. Uleiul volatil de Geranium este adesea adăugat în cosmetice de folosit după epilat, pentru efectele sale de rejuvenare celulară, hidratare și emoliere a pielii. El calmează zonele iritate și, mai mult, nu încetinește creșterea firului de păr, având proprietăți ce echilibrează hormonii.

Cele mai bune sfaturi pentru o piele hidratată post-epilat

Cum ai grijă de pielea ta după epilat dincolo de uleiuri esențiale și cosmetice? Ai nevoie, desigur, de cosmetice de folosit după epilat, așa încât pielea ta să nu își piardă strălucirea și să nu devină ternă! Și, desigur, să previi iritațiile, întrucât în cazuri mai serioase de infectări ale foliculilor de păr, uleiurile volatile încetează să ajute folosite singure.

Citește și:

Uneori, dacă adaugi uleiuri esențiale în produsele de îngrijire după epilat poate fi suficient. Alteori, e necesar să apelezi la game special concepute pentru astfel de perioade ”înroșite” din viața ta. Și de fiecare dată trebuie să știi și trucuri care să te ajute!

cosmetice post-epilat pentru o piele hidratată

Vezi cosmetice post-epilat pentru o piele hidratată

Trucuri care îți dezvăluie cum ai grijă de pielea ta după epilat:

  1. Poartă haine largi, care nu strangulează pielea deja sensibilizată.
  2. Aplică comprese reci pe zonele iritate. Completează cu uleiuri esențiale! Lasă compresele cel puțin 20 de minute!
  3. Poți folosi și comprese calde pentru a deschide porii și a reuși să scoți la suprafață firele de păr crescute în piele.
  4. NU încerca să spargi umflăturile create de suprainfectarea foliculilor de păr!
  5. Nu folosi loțiuni și cosmetice parfumate după epilatul cu ceară, căci vor irita pielea!
  6. Evită sporturile intense (și înotul) cel puțin 24 de ore după epilat. Transpirația și apa de bazin pot cauza iritații serioase.
  7. Aplică gel cu aloe vera pentru a calma zona afectată!

    gel de corp cu aloe vera pentru calmarea pielii iritate după epilat Vezi gel cu aleo vera pentru calmarea pielii după epilat
  8. Nu uita să folosești mereu scrub, pentru a exfolia pielea moartă și a preveni, deci, apariția firelor crescute în piele.
  9. Evită expunerea la soare imediat după epilare!

Sper că aceste trucuri te vor ajuta data viitoare când ajungi față în fața cu pielea ta proaspăt epilată și fină, dar extrem de sensibilă. Acum știi cum ai grijă de pielea ta după epilat și ea îți va mulțumi rămânând catifelată și atrăgătoare!

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.