Setari Cookie-uri

Cum funcționează laminarea părului și ce beneficii are pentru tine

Aud din ce în ce mai des despre laminarea părului, pentru a-l păstra hidratat, strălucitor, flexibil, mătăsos. Și pentru că anul acesta am decis să port pletele lungi, am căutat cât mai multe informații despre cum funcționează laminarea părului și ce beneficii are! Dacă ești curioasă ce beneficii are laminarea părului și chiar cum faci laminarea părului acasă, scroll, baby!

Ce este și cum funcționează laminarea părului? Chiar este un tratament eficient să păstrezi podoaba capilară moale, mătăsoasă și strălucitoare? Ei bine, specialiștii în beauty spun că da!

Ce presupune laminarea părului?

Așa cum până de curând se efectua doar laminarea hârtiei, acum se poate face acest procedeu pentru firul de păr. Scopul? Ca să protejezi părul de distrugerea sa mecanică și ca să îl menții hidratat.

Laminarea părului se face cu un strat subțire de substanță cu efect de acoperire și încapsulare. Se folosesc gelatina, keratina și uleiurile. Cât despre subiectul „ce beneficii are laminarea părului”, oho, sunt multe!

Părul este mai fin la atingere, este moale și mătăsos, are o strălucire intensă, este catifelat și elastic. În plus, laminarea părului închide cuticulele, deci protejează părul de factorii distructivi. Laminarea hidratează și hrănește firul de păr și previne chiar apariția vârfurilor despicate. Mai mult, laminarea părului are efect anti-static, deci previne electrizarea și încurcarea părului lung!

Citește și:

Dar hai mai bine să vedem cum funcționează laminarea părului și chiar cum faci laminarea părului acasă!

Ce beneficii are laminarea părului pentru textura și sănătatea pletelor tale?

Ce beneficii are laminarea părului? Previne în primul rând apariția părului cu aspect monoton, tern! Ajută ca firul de păr să nu mai fie degradat, stratul de laminat fiind adesea keratină sau ulei de păr, deci esențe hrănitoare!

Dacă vorbim despre cum funcționează laminarea părului, trebuie să știi că scopul ei principal este să protejeze firul de păr de lipsa hidratării și a umezelii, de efectele nocive ale soarelui sau ale toxinelor dar și în ceea ce privește factorii mecanici sau termici.

Laminarea se poate face și pe gene și sprâncene! Uite, de exemplu, un kit pentru laminarea acasă agenelor și sprâncenelor!

Citește și:

kit de laminare gene și sprâncene acasă

Vezi kit de laminare gene și sprâncene

În plus, laminarea părului face părul mătăsos, fin, lucios. Este un tratament eficient pentru a preveni electrizarea firului de păr și este o metodă bună de a îndrepta părul, pentru un aspect frumos și pentru un periaj mai simplu. Părul rămâne elastic, fin, hidratat, hrănit și este mai ușor de descurcat.

Pare, deci, soluția ideală pentru un păr ca al meu, când drept, când ușor buclat, cu tendințe de încurcare când crește mai lung de umeri. Pare, de asemenea, soluția optimă pentru părul meu etern uscat din cauza problemelor tiroidiene.

Mai mult, mă încântă faptul că acest gen de tratament nu afectează structura părului, nepenetrând firul de păr, lucrând doar la suprafață, deci este un tratament sigur, fără chimicale prea multe. Mai mult, fiind aplicat un strat fin, părul laminat nu cade mai greu, ci doar acționează ca un scut protector al șuvițelor tale. Acestea fiind spuse, te invit să descoperi cum faci laminarea părului acasă, căci, da, este posibil!

Citește și:

Cum faci laminarea părului la tine acasă: ce produse cosmetice îți trebuie?

Cum funcționează laminarea părului acasă? Minusul acestei tehnici efectuate acasă este că efectele sale nu sunt atât de durabile ca tratamentul de la salon.

uleiuri de păr

Alege uleiuri de păr profesionale de aici

Ce ai nevoie, deci? Cum faci laminarea părului acasă? Iată, pas cu pas, ce ai de făcut:

  • Dizolvă 1 linguriță de gelatină în 5 lingurițe de apă fierbinte.
  • Înainte de a aplica tratamentul, spală și usucă prin tapotare cu prosopul părul tău.
  • Când gelatina s-a răcit și textura ei este ușor întărită, amestecă mixtura în balsamul tău de păr sau cu ulei hrănitor pentru păr (uleiul de argan este ideal!). Dacă folosești laminarea cu ulei, nu mai spăla părul înainte, ci după tratament!
  • Aplică amestecul pe toată lungimea firului de păr, având grijă să acoperi tot.
  • Pune o cască de duș pe păr și un prosop cald pe deasupra.
  • Lasă să acționeze 45 de minute și clătește!

Citește și:

Funcționează și acest gen de laminare, dar cel mai bine, pentru efecte pe termen lung, mergi la salon! Cum funcționează laminarea părului la salon? La ce să te aștepți? La 45-60 de minute per tratament, cu efect de până la trei luni! Aceasta este o versiune recomandată pentru vegani și vegetarieni, deci voi alege și eu această tehnică! În plus, dacă vorbim despre ce beneficii are laminarea părului la salon, tratamentul profesionist este perfect pentru bucle și păr creț, fără a încărca firul de păr!

Mai mult, la saloane, laminarea părului folosește și cosmetice ce ajută la repararea și protejarea părului (proteinele și fibrele insolubile sunt adesea folosite sau keratina). Pentru păr mereu strălucitor, se recomandă laminarea la o lună!

Mare grijă însă dacă părul tău este hidratat și sănătos, căci laminarea folosită adesea poate avea efecte adverse, ducând de fapt la aspect mat, tern, lipsit de viață și strălucire!

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.