Setari Cookie-uri

Ce uleiuri esențiale poți folosi pentru îngrijirea părului tău?

Este mare controversă pe subiectul acesta al uleiurilor esențiale. Deși nu m-aș axa pe uleiuri volatile în tratamentele bolilor, ci mereu pe medicina dovedită științific, în ritualurile de îngrijire, extractele naturale și uleiurile presate la rece, extravirgine, nu au cum să facă rău. Cel puțin așa susțin specialiștii! Azi ne focusăm pe uleiuri esențiale pentru îngrijirea părului și pe uleiuri de legătură, indicate în tratamentele aplicate local.

Dacă vorbim despre uleiuri esențiale pentru îngrijirea părului, există multe beneficii, spun experții în beauty. Fie că dorești să îndesești firul de păr, fie că ești interesată de a scăpa de mătreață și de scalpul uscat, fie că vrei un păr sănătos, elastic, strălucitor, te poți baza pe uleiuri volatile.

Unde mai pui că dacă alegi uleiuri esențiale pentru păr și scalp, bugetul tău va fi mult mai mic decât dacă achiziționezi serumuri și tratamente de sinteză.

În plus, selecția de mai jos de uleiuri esențiale pentru un păr și un scalp sănătos are atâtea calități terapeutice! Aceste uleiuri esențiale pentru îngrijirea părului hrănesc fibra capilară, reduc durerea, iritația, roșeața, mâncărimea sau usturimea, combat infecțiile la nivelul pielii capului și chiar reduc stresul, prin inhalare. Și toate acestea fără chimicale și toxine, doar cu ingrediente 100% naturale.

Citește și:

uleiuri esențiale pentru pielea epilată

Descoperă uleiuri esențiale pentru pielea epilată aici

Cum păstrezi părul și scalpul hidratat și sănătos cu ajutorul remediilor naturale

Cu uleiuri esențiale pentru îngrijirea părului poți lupta pentru frumusețea și sănătatea fibrei capilare și a pielii capului. Ce proprietăți au exact aceste uleiuri esențiale pentru păr și scalp? Ia să vedem:

  1. Poți folosi uleiuri esențiale pentru un păr și un scalp sănătos, pentru a stimula foliculii. Dacă îți cade părul sau firul se subțiază, poți folosi uleiurile volatile în masaje locale sau amestecate în măști, șampon sau balsam.
  2. Multe uleiuri volatile combat mătreața și reglează sebumul. Ele au calități de hidratare și vindecare a zonei afectate, calmând mâncărimile pielii capului.
  3. În locul tratamentelor cu keratină ce conțin adesea și toxine, poți folosi mereu uleiuri esențiale pentru îngrijirea părului.
  4. Multe uleiuri volatile previn aspectul de păr uleios, gras, păstrând nivelul optim de hidratare și o secreție de sebum echilibrată. Menta, de exemplu, este benefică în acest sens!

uleiuri esențiale pentru îngrijirea părului

Citește și:

Alege uleiuri esențiale pentru îngrijirea părului de aici

Pentru a completa ritualul tău de beauty, amestecă uleiuri esențiale pentru păr și scalp, cu uleiuri de legătură

Trebuie să știi că dacă folosești uleiuri esențiale pentru îngrijirea părului și a scalpului, acestea vor atinge direct pielea. Fiind concentrate pot interveni arsuri, iritații, sensibilizări permanente ale zonei. Așa că, pentru tratamente și masaje cu uleiuri esențiale pentru un păr și un scalp sănătos, amestecă uleiurile esențiale alese de tine cu uleiuri de legătură.

produse și uleiuri naturale pentru păr

Alege produse și uleiuri naturale pentru păr

Iată, deci, cu ce completezi uleiurile esențiale pentru un păr și un scalp sănătos:

  1. Cu ulei de cocos ce are caracteristici antivirale, antibacteriene și antifungice. El ajută la curățarea scalpului și previne apariția mătreței, eliminând depunerile de sebum și foliculii blocați.
  2. Cu ulei de jojoba pentru că ajută creșterea părului și hidratează scalpul. Este emolientul ideal și nu blochează porii.
  3. Cu ulei de măsline pentru că are vitamina E, hidratează și calmează pielea iritată și e perfect pentru derma uscată.

Alege aceste uleiuri esențiale pentru îngrijirea părului și a scalpului tău + masajul ideal pentru plete de vis!

  • Alege uleiuri esențiale pentru îngrijirea părului: alege lavanda pentru a stimula creșterea părului și pentru rolul său de hidratare și calmare.
  • Folosește uleiuri esențiale pentru păr și scalp: alege rozmarinul pentru a stimula creșterea. Pentru că îndesește părul și vindecă zonele iritate. Este perfect pentru a conferi luciu și o textură mătăsoasă, curată firului de păr.
  • Folosește mușețelul pentru strălucire și fibră capilară moale, catifelată și scalp sănătos.

uleiuri volatile naturale pentru păr dar și în aromaterapie Vezi sugestii de uleiuri volatile benefice și în aromaterapie

Citește și:
  • Cu un scrub toți suntem datori
  • De ce răcesc tot timpul?
  • Ritual: Cum sa tai legatura cu sufletele toxice?
  • Uleiul volatil de lemn de cedru stimulează foliculii de păr și circulația la nivelul scalpului, prevenind căderea părului. Este perfect pentru alopecie și căderea părului.
  • Utilizează uleiuri esențiale pentru un păr și un scalp sănătos! Lemongrass-ul reduce inflamațiile la nivelul pielii și reglează producția de sebum. Ajută în calmarea iritațiilor și previne subțierea firului de păr. În plus este perfect pentru că curăță și dezinfectează în profunzime și parfumează frumos pletele.
  • Uleiul volatil de mentă stimulează pielea capului, ajută în vindecarea mătreței și chiar dacă există infestații cu păduchi. În plus, îngroașă firul de păr și ajută foliculii să fie sănătoși.
  • Alege uleiuri esențiale pentru îngrijirea părului cu efect dezinfectant precum uleiul de arbore de ceai. El curăță, dezinfectează, omoară bacteriile și fungile, stimulând și creșterea părului.
  • Folosește Ylang Ylang pentru un păr mătăsos, moale, fin, și pentru balansarea producției de sebum.

Sursa foto front page – Unsplash

Citește și:

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.