Setari Cookie-uri

Cum sa ai grija de tenul tău in funcție de tipul acestuia

Cele mai multe dintre femei considera ca se încadreza la tenul mixt, gras sau uscat dar legile cosmetologiei spun ca exista nu mai puțin de 10 tipuri de ten.

3. TENUL GRAS poate fi GRAS-ULEIOS și GRAS ASFIXIC observat mai des la brunete, prezintă o piele lucioasa, lipsită de suplete, unsuroasa in special pe frunte, pe aripile nasului si pe barbie. “Pudra cosmetica este obligatorie in procesul de îngrijire a unui ten gras. Porii dilatați sunt o caracteristica nelipsita la tenul gras iar lipsa de îngrijire duce la modificarea in timp a culorii pielii in gălbui sau chiar cenușiu astfel transformând tenul gras-uleios in unul asfixic. Acesta din urma nu prezintă o circulație sangvina normala iar țesutul cutanat nu mai este aprovizionat cu oxigen.

Pielea grasa reprezinta dese ori prima etapa de trecere spre TENUL SEBOREIC - patologic, legat de activitatea glandulara. Este ușor iritabil ce reacționează la aplicații externe printr-un flux seboreic sau prin cruste grase. Din păcate tenul seboreic deține o piele expusă la infecțiile stafilococice prin diminuarea mijloacelor sale de aparare, astfel devine tipul de piele pe care se dezvolta ușor acneea. Tenul poate deveni asfixic și in urma folosirii de produse contraindicate tipului de ten, care cu timpul obturează porii sau din cauza unei curățirii insuficiente a pielii, impuritățile împiedica funcțiile ei normale. Prima recomandare in cazul acestor tipuri de ten este curățarea profunda in cabinetele cosmetice prin tratamente mai mult sau mai puțin clasice, dar mai ales cu ajutorul microdermabraziunii ce reușește in doar câteva ședințe sa modifice considerabil aspectul neplăcut al tenului. Peelingul chimic in concentrații adecvate fiecărui caz, poate fi o soluție viabila pentru un ten asfixic”, sfatuieste specialistul in estetica faciala.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.