Kudika
10 Februarie 2019

Cele mai multe dintre femei considera ca se încadreza la tenul mixt, gras sau uscat dar legile cosmetologiei spun ca exista nu mai puțin de 10 tipuri de ten.

4. TENUL MIXT prezintă pe nas, frunte și barbie caracteristicile pielii grase in timp ce pleoapele, arcadele, sprâncenele, obrajii, gâtul, deține caracteristicile pielii uscate. “In aceste condiții singura rezolvare este tratarea corespunzătoare a fiecărei porțiuni in parte printr-o diferențiere clară de produse de îngrijire. Dacă pielea este totuși prea sensibilă tratamentul va începe cu hrănirea și regenerarea tenului, pentru ai restabili echilibrul. Corect îngrijit, tenul mixt poate recapătă calitatile pielii normale.”, ne sfatuieste Ana Maria Margineanu.

5. TENUL PLETORIC este un ten cu pori dilatați și o pilozitate crescută. Pielea este îngroșată, deshidratata, seboreică, cu tendința la acnee și cuperoza difuza. “Acest tip de ten corespunde temperamentelor colerice dar poște fi și rezultatul unor tulburări de metabolism. Pielea este congestionata permanent și are un aspect cărnos. Necesita consultul doctorului pentru stabilirea unui tratament adecvat și a unui regim alimentar corespunzător.”, continua Ana Maria Margineanu.

6. TENUL CASECTIC - este denumit astfel după cuvântul “ cașexie “ , adică atrofie generală. “Diminuarea tuturor funcțiilor pielii se datorează unor tulburări de ordin intern ( cardiace, nervoase), care influentează in mod negativ metabolismul pielii. Procesul de regenerare fiind încetinit, pielea se descuameaza din abundentă și astfel tenul se subțiază. Culoarea pielii apare alb-gălbuie, se simte aspra la atingere și dese ori prezintă mâncărime și usturime.”, explica Ana Maria Margineanu.

7. TENUL CUPEROZIC prezintă mici dilatații ale vaselor capilare, temporare sau permanente. “Zonele de elecție fiind pomeții și aripile nasului, capătă inițial un aspect congestionat, iar cu timpul roșeața se accentuează, instalându-se cuperoza. Cauzele ce accerelereaza procesul de dilatare a vaselor capilare pot fi atât factorii externi ( vânt, exces de soare, schimbări bruște de temperatura, folosirea produselor necorespunzătoare ), cât și interne, precum tulburări nervoase, regim alimentar necorespunzator sau o digestie defectuoasa. Tratamentul facial de tip fotoregenerare cu IPL + filtrul special pt vase capilare de 590 nm este singura metoda ce reușește sa imbunătățească aspectul de ten înroșit!.”, ne sfatuieste Ana Maria Margineanu – specialist estetica faciala.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: