Kudika
10 Februarie 2019

Cele mai multe dintre femei considera ca se încadreza la tenul mixt, gras sau uscat dar legile cosmetologiei spun ca exista nu mai puțin de 10 tipuri de ten.

10. TENUL ACNEIC - “Se datorează in urma unei complicații majore a seboreei și prezintă comedoane, papule, papulo-pustule sau pustule foliculare, noduli, mici abcese și cicatrice. Evoluția acută a acneei se produce in majoritatea cazurilor, la pubertate, cuprinde atât fata cât și spatele, pieptul și chiar umerii datorită echilibrului hormonal tulburat ce favorizează ACNEEA JUVENILA.Dacă au apărut doar comedoane in jurul cărora pielea se inflamează și apare o pustula proeminentă in centrul căreia rămâne extremitatea comedonului, se instalează ACNEEA PUSTULOASA. Alteori se formează un nodul de mărimea unui bob de mazăre, dureros, fiind vorba de ACNEEA INDURATA . Evoluția acesteia este lenta, se soldează de multe ori cu distrugerea țesuturilor și apariția de cicatrici neregulate.La persoanele in vârsta, pielea acneice se poate datora unor tulburări digestive, gastroenterite sau tulburărilor sistemului neuro-vegetativ. Dereglările hormonale nu trebuie excluse in cazul unei erupții acneice. Medicul dermatolog va prescrie tratamentul adecvat și personalizat fiecărui tip de acnee. Prima recomandare a mea este o îngrijire riguroasa a tenului atât acasă cât și in cabinetul de cosmetica. Tratamentele ce reușesc sa imbunătățească considerabil aspectul inestetic al unui ten acnei sunt de tip IPL cu filtru dedicat in tratarea acneei - 430 nanometri. Sunt excluse tratamentele ce includ expunerea la abur, mezoterapie virtuală sau cu micro ace.Cel mai important aspect atunci când ne ocupam de tenul nostru, este sa ne asiguram ca am identificat corect tipologia lui și sa-l îngrijim corespunzător. Pentru a fi sigure 100%, va recomand sa consultați un specialist avizat.”, incheie Ana Maria Margineanu – specialist estetica faciala.

ANA MARIA MARGINEANU - Este specialist cu o vechime de peste 16 ani in domeniul esteticii medicale. Cu studii de specialitate in medicina, Ana Maria Margineanu este tehnician cu specializari multiple in make-up si cosmetica (pigmentari medicale, plasma pen, indepartare si corectie tatuaje, extensii si laminare gene, epilare definitiva); Unic Membru din Romania al SPCP (The Society of Permanent Cosmetic Professionals) din Statele Unite ale Americii; International Master Trainer Start Academy din 2011 pe o gama diversificata de specializari si Partener “Salveaza Feminitatea”- Proiect Umanitar. Tehnician cu experienta în estetica faciala si corporala , pigmentări medicale, îndepărtare tatuaje, corecţii si mai nou plasma pen/ fibroblast. Ana Maria Margineanu a dezvoltat tehnici de corecţie pentru procedurile de make-up permanent vechi.

Featured foto by popcorner via Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: