Kudika
10 Februarie 2019

Cele mai multe dintre femei considera ca se încadreza la tenul mixt, gras sau uscat dar legile cosmetologiei spun ca exista nu mai puțin de 10 tipuri de ten.

8. TENUL RIDAT îl întâlnim odată cu înaintarea in vârsta dar de cele mai multe ori apare mai timpuriu datorită diferitelor abuzuri precum tutunul, alcoolul, lipsa de somn, deshidratare, dar și datorită influentei agenților atmosferici. “Persoanele slabe și cu pielea uscata sunt predispuse la un ten ridat excesiv chiar dacă vârsta nu le recomanda.

Ridurile pot fi superficiale, liniare, caracteristice tenurilor uscate; de expresie dar foarte fine in cazul tenului normal ; sub forma de cute adânci in cazul tenurilor deshidratate; sub forma de rețea care brăzdează întreaga fata, specifice vârstei înaintate.Remediile pot fi multiple dar întotdeauna se recomanda ca tratamentul sa înceapă din interior spre exterior ( hidratare, somn, alimentație corespunzătoare, suplimente ). Tratamentele cosmetice cu un real rezultat pentru tenul ridat sunt de tipul mezoterapia cu micro ace + substanțe active sau mai rapid, plasma pen.”, explica Ana Maria Margineanu – specialist estetica faciala.

9. TENUL SENIL sau pielea imbatranita se raportează la transformările pe care le suferă pielea in acest stadiu, mai exact straturile profunde ale pielii. “Mușchii își pierd tonicitatea, epidermul e îngroasa sau se subțiază, fibrele țesutului conjunctiv al dermului își pierd din elasticitate, porii se dilata. Pot apărea pete izolate, neuniforme, se schimba culoarea și catifelarea pielii, apar fire de par inutile, iar ridurile se adâncesc mereu. La început se observa o uscăciune excesivă a pielii, datorită lenevirii glandelor sebacee și sudoripare, moment in care trebuie sa luam in calcul schimbarea produselor de îngrijire cu unele mult mai grase și nutritive. Specific tenului senil sunt și așa numitele edeme de sub ochi, sub forma de pungi datorită acumulărilor patologice. Se recomanda masaj cosmetic frecvent pt a drena apa din țesut cât mai eficient cu putința.Tratamentele de întreținere specifice tenului senil sunt multiple, începând cu tratamentele cosmetice clasice + măști hidratante frecvente, pana la stimularea biologica a celulei prin terapii de fotoregenerare sau mezoterapia virtuală. Pentru o îmbunătățire considerabila și de lunga durata exista soluții precum terapia cu plasma proprie sau mezoterapia injectabila.”, sustine specialistul in estetica faciala.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: