Setari Cookie-uri

Cum menții un păr sănătos: 6 obiceiuri care nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire

O rutină corectă de îngrijire te va ajuta să ai întotdeauna un păr frumos și sănătos.

Un păr care radiază de strălucire, este sănătos și arată bine este unul dintre lucrurile de care ai nevoie pentru a avea încredere în tine. Iar o rutină corectă de îngrijire te va ajuta să ai întotdeauna un păr frumos și sănătos.

Fără să ne dăm seama, există posibilitatea ca fiecare dintre noi să facem anumite greșeli atunci când vine vorba de îngrijirea părului. Însă, pentru a avea siguranța că faci ceea ce trebuie, iată câteva sfaturi care îți vor fi de folos:

Periază părul la momentul potrivit

Firele de păr devin mai fragile atunci când ai părul ud și se pot rupe cu ușurință. Așa că este indicat să periezi întotdeauna părul înainte să intri la duș, indiferent de tipul de păr. În plus, unul dintre avantajele de a peria părul atunci când este uscat este acela că uleiurile naturale se vor distribui uniform pe toată lungimea firului și nu vor rămâne doar la nivelul scalpului. Iar odată ce vei ieși din duș, părul tău va fi neted și gata de coafat.

Citește și:

Folosește corect produsele de îngrijire

Nu este necesar să aplici șamponul sau balsamul de păr în cantități mari, ci doar dacă ai părul foarte lung. În schimb, este important să alegi un sampon potrivit pentru tipul tău de păr pentru a evita ca acesta să devină prea gras sau prea uscat. De exemplu, în cazul părului uscat, poți folosi produse pe bază de uleiuri naturale, precum cel de măsline, argan sau unt de shea. Șamponul trebuie folosit pentru a curăța bine scalpul, în timp ce balsamul trebuie aplicat doar de la jumătatea firelor de păr către vârfuri.

Fă-ți timp pentru măștile de păr

Pentru a avea un păr hidratat, moale și strălucitor, este important să folosești în mod regulat măștile de păr. De regulă, e suficient să folosești o mască de păr o dată pe săptămână. În cazul în care folosești des placa de păr sau uscătorul, aplică o mască de păr de cel puțin două ori pe săptămână. Același lucru este valabil și dacă ai părul uscat. Eventual, poți aplica o mască peste noapte, ca să acționeze asupra părului în timp ce dormi.

Citește și:

Alege ingrediente de calitate

Nu e suficient doar să alegi produsele potrivite pentru tipul tău de păr, ci este important să citești înainte și eticheta. Evită produsele care conțin sulfați, uleiuri minerale, silicon sau alcool, precum stearil sau cetil, deoarece aceste substanțe pot usca firele de păr. Optează în schimb pentru produse care conțin ulei de argan sau de măsline, unt de shea, ulei de nucă de cocos, aloe, spirulină sau soluții hidratante pe bază de plante sau cu vitamine.

Adoptă o alimentație echilibrată

Alimentele pe care le consumi ar trebui să conțină nutrienți esențiali pentru sănătatea părului și a scalpului. Astfel, regimul alimentar ar trebui să fie bogat în proteine, care să regăsesc în carne, pește, fasole, ouă, fructe oleaginoase (caju, migdale, nuci) și legume verzi. De asemenea, ar trebui să consumi alimente bogate în antioxidanți, precum afine, ciocolată neagră, căpșuni, anghinare, zmeură sau varză Kale. Alte alimente recomandate sunt spanacul, avocado și fructele de pădure.

Citește și:

Protejează părul de căldură

Chiar dacă un duș fierbinte poată părea relaxant, ține cont că apa fierbinte poate irita scalpul și poate slăbi firele de păr. Așadar, setează corect temperatura și folosește apă călduță atunci când te speli pe cap. Eventual, poți clăti puțin vărfurile de păr cu apă rece pentru a evitarea despicarea lor. La fel de important este să folosești cât mai rar placa de păr sau uscătorul, dar și să aplici un spray cu factor de protecție solară atunci când mergi la plajă sau să porți o pălărie sau o eșarfă.

În concluzie, câteva obiceiuri simple se pot dovedi de mare ajutor pentru a avea un păr sănătos și strălucitor. Ține cont de sfaturile de mai sus și adoptă o rutină corectă pentru îngrijirea părului.

Sursă foto: Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Iulie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.