Setari Cookie-uri

Advertorial Obține bronzul perfect în 5 pași

Pe lângă faptul că pielea arată mai bine mulțumită unui bronz perfect, o piele arămie te poate face să pari mai suplă și îți oferă o aura specifică.

Vara s-a cam dus, dar datorită vremii perfecte, tot mai multe persoane se îndreaptă spre mare ca să se relaxeze, să scape de griji și ...să se bronzeze. Pe lângă faptul că pielea arată mai bine mulțumită unui bronz perfect, o piele arămie te poate face să pari mai suplă și îți oferă o aura specifică. Mai mult decât atât, relaxarea sub soare tinde să crească atât nivelul de serotonină cât și nivelul de vitamina D în organism. Datorită tuturor acestor beneficii nu este greu de văzut de ce multe persoane sunt cu gândul la obținerea celui mai frumos bronz, unul care să dureze măcar primele săptămâni din toamnă.

Cu toate acestea, însă, trebuie reținut că expunerea prelungită la soare fără protecție crește riscul apariției cancerului de piele și de îmbătrânire prematură a acesteia.

5 pași pentru bronzul perfect

Pentru a obține bronzul perfect și de lungă durată nu trebuie să-ți riști sănătatea pielii, așa că ți-am creat o listă cu pașii pe care-i poți urma pentru a te bronza corect și sigur.

Exfoliază-ți pielea

Pentru a obține un bronz perfect, trebuie, în primul rând, să îți exfoliezi pielea. Cu toate acestea, exfolierea poate sensibiliza, făcând-o mai vulnerabilă la razele solare. Din acest motiv, este recomandat să nu te duci la plajă imediat după exfoliere și să îi oferi pielii timp să-și revină. E recomandat ca exfolierea să se facă măcar cu o noapte înainte de sesiunea de bronzat.

Aplică produse de protecție solară

Indiferent că vrei să te bronzezi sau nu, trebuie să te protejezi tot timpul de razele soarelui. Reduci riscul apariției cancerului de piele și previi îmbătrânirea prematură a acesteia dacă apelezi la cosmetice pentru protecție solară. Alege produsul corect pentru tenul tău și aplică-l cu 15 minute înainte de a merge la plajă. Dacă ți-e teamă că protecția solară îți va afecta bronzul și că nu vei fi la fel de aurie, află că fără el te-ai alege doar cu pielea roșie și cu arsuri solare. Bronzul obținut cu protecție solară apare mai lent, e adevărat, dar durează mult mai mult.

Schimbă-ți poziția, în mod regulat

Pentru a preveni obținerea unui bronz neuniform, asigură-te că te întorci la fiecare 15-30 de minute și că îți ții brațele extinse, astfel încât soarele să ajungă și la zonele mai ascunse. Dacă ți se face somn pe plajă, stai sub o umbrelă ca să nu riști să adormi la soare. Ține minte să te hidratezi constant și acordă atenție semnalelor transmise de corpul tău.

Îngrijește-ți pielea după sesiunea de bronzat

Din dorința unui bronz intens, multe persoane stau toată ziua la soare și nici măcar nu-și înrijesc pielea, după ce au ajuns acasă sau în camera de hotel. Un duș răcoros poate fi ideal pentru a reechilibra temperatura pielii, iar produsele special concepute pentru etapa de post bronzare pot oferi epidermei îngrijire și hidratare.

Expune-te progresiv la soare

Vei avea un bronz de lungă durată și vei reduce riscul apariției cancerului de piele, dacă te expui la soare treptat. Nu trebuie să ai o sesiune lungă de bronzat încă din prima zi. Mai bine încerci să te axezi pe reprize mai scurte și mai multe într-o zi. De asemenea, ia pauze regulate la umbră, ca să-i permiți pielii să se răcorească. Cu aceeași ocazie, poți aplica din nou produsele de protecție solară.

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels


Kudika
11 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.