Setari Cookie-uri

Îngrijirea pielii la început de sezon rece: Sfaturi de la Mihaela Rotaru, make-up artist

După sezonul cald, când pielea noastră a fost expusa soarelui puternic, aerului uscat și temperaturilor ridicate, rutina noastră de îngrijire vă trebui modificata.

Tenul se deshidratează, își pierde din suplețe, capătă riduri fine și pete solare, neplăceri pe care trebuie să le "anihilam".

Mihaela Rotaru, make-up artist și trainer la Școala Rottaru spune că nu trebuie să uitam că o piele frumoasă trebuie să fie sănătoasă și curata. În consecință, trebuie să începem din interior că să se vadă în exterior: Pentru o piele catifelată, ne vom hidrata consumând cel puțin doi litri de apa pe zi, deoarece o hidratare adecvata începe întotdeauna din interior. Frumusețea și sănătatea pielii nu depind numai de ritualul de îngrijire zilnica și de produsele de cosmetica pe care le folosim, ci și de alimentație. Ne vom hrăni cu multe fructe și legume proaspete, deoarece conțin multe vitamine și ne ajuta să ne păstram silueta.

Citește și:

Ardeii grași roșii, spanacul, broccoli, morcovii, roșiile sunt legume pline de antioxidanți (Vitamina C, betacaroten, compuși fenolici, flavonoide), care lupta împotrivă îmbătrânirii, ajuta la producția de colagen, mai spune Mihaela Rotaru. Conțin, de asemenea carotenoide, care sunt pigmenți vegetali ce au proprietăți antiinflamatorii și pot proteja tenul de razele UV, poluare și toxinele din mediul înconjurător.

Fructele de pădure conțin numeroși antioxidanți și fitonutrienti care reduc inflamațiile și țin radicalii liberi la distanta, mențin sănătatea și elasticitatea vaselor capilare, prevenind spargerea acestora și apariția erupțiilor cutanate. Perele, merele, bananele conțin antioxidanți, au proprietăți detoxifiante, sunt surse bogate de potasiu care stimulează producția de colagen. Aceste fructe vor încetini procesul de îmbătrânire al pielii.

Citește și:

Consumul de fructe oleaginoase, precum nuci, caju, alune, migdale, fistic, ne ajuta în lupta noastră cu dușmanii frumuseții. Fructele oleaginoase sunt bogate în grăsimi benefice, minerale şi antioxidanţi. Datorită zincului şi proprietăţilor antioxidante din vitamina E, seminţele oleaginoase ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, păstrând pielea fermă şi catifelată. Curățirea zilnica se vă face cu un produs de demachiere adecvat sezonului nou: daca starea tenului permite, vom renunță la geluri și ape micelare în favoarea unei emulsii demachiante care să și emolieze un pic pielea "agresata" de soarele puternic de peste vara, iar loțiunea tonica vă fi blândă, puțin astringenta. Nu trebuie uitata rutina săptămânală de acasă, care consta, obligatoriu în folosirea unui produs exfoliant ser sau elixir și masca, mai explică trainerul Mihaela Rotaru.

Citește și:

O vizita la cabinetul cosmetic pentru un tratament cosmetic de tonifiere și hidratare, vă reduce daunele făcute de soare în timpul concediului. Daca ne-am întors cu riduri fine și pete, cosmeticiana ne vă recomanda o microdermabraziune sau peeling chimic personalizat.

Sfatul Mihaelei Rotaru este ca în continuare să folosim o crema cu factor de protecție cât mai înalt, în funcție de tipul de ten și fototipul de piele: Având în vedere că este mult mai subțire, pielea de pe gât, buze și conturul ochilor nu trebuie neglijata, ci vom folosi creme mai emoliente decât pe fata.

Când încep ploile reci, vom avea mai mare grijă de mâinile și picioarele noastre care se încălzesc mai greu, cu bai călduțe în care punem sare marina, uleiuri aromatice și/sau plante medicinale calmante că levănțică și mușețelul. Putem face și gomaj, după care ștergem blând, aplicam crema emolienta, eventual punem mănuși sau șosete de bumbac și mergem la culcare.

Citește și:

Pe măsură ce vremea se răcește trebuie să folosim creme cu textura mai grasa care să hrănească și să hidrateze în profunzime. După 30 de ani, obligatoriu vom folosi creme antirid și de fermitate, pentru a preveni îmbătrânirea prematura a tenului, subliniază make-up artistul și trainerul Mihaela Rotaru.

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.