Setari Cookie-uri

Ai tenul uscat și sensibil? Patru pași esențiali înainte de a te machia

Dacă ai tenul uscat și sensibil, produsele de machiaj te pot face să te simți inconfortabil. Iată patru pași esențiali înainte de a te machia

Indiferent de anotimp, dacă tenul este uscat și sensibil, pot apărea mâncărimi, iar produsele de machiaj te pot face să te simți inconfortabil. Atunci când pielea este uscată, porii sunt mai strânși decât în mod normal, iar textura tegumentului este mai fină. În afară de folosirea unor produse adecvate, cu formule blânde și un nivel de toleranță crescut, există alte câteva măsuri pe care trebuie să le iei pentru a nu agrava starea de sănătate a pielii.

Curăță corect tenul

Aplică întotdeauna crema de față după o curățare temeinică a pielii, altfel impuritățile o vor împiedica să pătrundă în profunzime. Dimineața și seara, inclusiv după ce ai ieșit de la duș, tenul se curăță cu un demachiant cremă potrivit pentru pielea sensibilă sau cu apă micelară. Pulverizează apoi apă termală și las-o să se usuce pe față. Nu se recomandă produsele de curățare de tip gel sau uleiuri care necesită clătirea cu apă și nici frecarea pielii cu un prosop, pentru că va accentua starea de iritare. De asemenea, evită băile sau dușurile prea fierbinți, pentru că acestea usucă pielea foarte tare, la fel și clorul din apa de la piscină, dacă mergi să înoți.

Citește și:

Hidratează corespunzător pielea feței

Folosește cosmetice pentru ingrijirea tenului care sunt hipoalergenice, îmbogățite cu componente precum alantoină, bisabolol, propolis, aloe vera, provitamina B5 etc. Alege produse cu o textură suficient de bogată în timpul iernii și mai fluide în lunile de vară. Nu se recomandă schimbarea constantă a cremei de față. Odată ce ai găsit un produs care ți se potrivește, folosește-l în continuare, pentru a evita surprizele neplăcute.

Serul este un tratament special pentru piele, care ajută la hidratarea straturilor sale cele mai profunde. Este esențial în lupta împotriva îmbătrânirii premature a pielii și completează alte produse hidratante. Prin urmare, este indicat să îl folosești mereu sub crema de zi sau de noapte, cu un accent deosebit pe zona ochilor. Unele seruri pot fi adăugate și în crema de zi, pentru a-i spori beneficiile.

Citește și:

Exfoliază tenul și folosește măști hidratante

Exfolierea pielii joacă un rol crucial în regenerarea acesteia, pentru că ajută la îndepărtarea eficientă a tuturor impurităților produse de factori ca poluarea, excesul de sebum etc. Însă, procedura poate contribui la iritarea pielii, de aceea nu trebuie să fie efectuată de mai mult de două ori pe săptămână, cu ajutorul unui produs blând. Masca hidratantă poate completa perfect exfolierea sau poate să fie folosită singură, dar după curățarea pielii. Se aplică, preferabil, seara și se lasă 10-15 minute, pentru o piele extrem de moale și bine hidratată.

Ai grijă de buzele tale

Balsamul de buze este parte esențială a kitului contra uscăciunii pielii. Buzele sunt primele care prezintă semne de deshidratare, se exfoliază și crapă. Deci, acționează înainte să apară fisuri dureroase.

Citește și:

Machiajul tenului uscat și sensibil

Alege produse de machiaj potrivite pentru pielea uscată și/ sau sensibilă a feței. Produsele organice și bio sunt bune pentru acest tip de ten, deoarece nu conțin parabeni, coloranți și alți compuși sintetici. O alternativă excelentă este și machiajul mineral, respectiv produse care conțin ingrediente naturale, precum oxidul de fier, titan și zinc și talc, care sunt non-comedogenice și recomandate pentru pielea uscată și sensibilă. Evită produsele de machiaj despre care producătorii spun că rezistă multe ore pe față și la apă, pentru că, de obicei, usucă pielea. Verifică mereu termenul de expirare și nu folosi bureți din latex pentru a aplica machiajul, pentru că aceștia pot provoca reacții alergice.

Hidratează-te și din interior, astfel încât pielea să arate bine la exterior, iar acest lucru înseamnă să bei o cantitate suficientă de lichide zilnic. În timpul iernii, din cauza frigului, ai putea să simți mai rar nevoia să bei apă, cu toate acestea încearcă să consumi măcar 1,5 litri pe zi. De asemenea, mănâncă variat și echilibrat, pentru că pielea are nevoie de substanțe nutritive esențiale pentru a-și proteja și regenera structura. Mizează pe vitaminele A și C, iar, dacă este necesar, anumite suplimente alimentare te pot ajuta să îți asiguri dozele recomandate din aceste substanțe zilnic.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.