Setari Cookie-uri

Trucuri de beauty cu ingrediente din bucătărie

Iată câteva trucuri cu ingrediente pe care le poți găsi în bucătărie și folosi pe post de produse de beauty!

Ați trecut vreodată prin momente în care să nu știți ce să mai folosiți pentru ca tenul vostru să arate impecabil, iar părul să crească mai repede? Dacă da, aici găsiți câteva trucuri care vă vor ajuta în a remedia toate problemele cu care vă confruntați. Eu personal, de-a lungul timpului am testat tot felul de produse de skincare care m-au dezamăgit, deși prețul lor nu era deloc unul accesibil. Acest lucru m-a pus pe gânduri și m-a făcut să realizez că am nevoie de mai multă documentare înainte de a achiziționa un produs, dar și de a găsi variante mai avantajoase pentru portofelul meu (care doar eu știu prin câte cheltuieli inutile a trecut). Astfel, am început să citesc despre ingredientele din bucătărie care pot fi folosite pe post de produse, urmând să le testez ulterior. Nu vă puneți lămâie pe față, nu încercați nici bicarbonat de sodiu pentru cearcăne, dar puteți încerca următoarele alimente pentru diverse probleme ale tenului, ale părului sau ale corpului:

Citește și:

Uleiul de măsline

Atunci când rămâneți fără demachiant, un înlocuitor care chiar oferă rezultate vizibile și foarte bune este uleiul de măsline. Acesta nu doar că acționează de cele mai multe ori mai bine decât un demachiant cumpărat din magazine, ci ajută la hidratarea pielii, eliminând chiar și produsele rezistente la apă. În plus, crema de protecție solară este ușor de îndepărtat prin intermediul uleiului de măsline, lăsând pielea feței fină la atingere. Vă recomand ca imediat după utilizarea sa, să folosiți un gel de curățare pentru a vă asigura că tenul este 100% purificat.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos, spre deosebire de uleiul de măsline, nu este recomandat pentru demachiere deoarece este considerat un ingredient cu potențial comedogenic, adică unul care poate duce la astuparea porilor, lucru pe care nu ni-l dorim. Uleiul de cocos poate fi folosit pe post de lapte de corp, loțiune de după baie sau cremă hidratantă pentru piele deoarece are proprietăți benefice atât pentru diminuarea vergeturilor, cât și pentru uniformizarea pielii.

Citește și:

Cu atât mai mult, atunci când îți dorești un păr mai strălucitor și mai moale, uleiul de cocos folosit înainte de baie te ajută la obținerea acestuia. Pune câteva picături de ulei de cocos în palme, apoi masează-ți scalpul și vârfurile, iar părul tău va fi mai ușor de stilizat și cu un miros plăcut.

Cafeaua

Este bine-cunoscu faptul că din când în când corpul are nevoie de o exfoliere pentru a elimina celulele moarte de la nivelul pielii. Deși există în comerț foarte multe produse special create pentru acest „obicei”, cafeaua vă poate sări în ajutor mai mult decât vă așteptați. Mai exact, zațul de cafea folosit pe pielea umedă și lăsat să acționeze câteva minute vă oferă o piele fină, catifelată și fără impurități.

Citește și:

Oule

Oul este un ingredient atât de comun, dar atât de util pentru părul tău. Apelează la măștile naturale de păr atunci când simți nevoia de o reîmprospătare. Bate un ou cu puțin ulei de măsline și lasă-l să acționeze aproximativ 15 minute în păr, după care spală-ți părul în mod obișnuit, clătind foarte bine. Oul poate lăsa un miros neprietenos în păr, iar din acest motiv îți recomand să folosești șamponul de 2-3 ori înainte de balsam. Acest tratament este foarte benefic pentru părul tău dacă îl repeți în fiecare săptămână timp de minim 2 luni deoarece albușul de ou este bogat în proteine, conținând potasiu, vitamina B2, magneziu și colagen, ingrediente care hrănesc și hidratează până și cel mai uscat păr.

Citește și:

Oțetul de mere

Un alt truc pentru repararea părului este acela cu oțetul de mere. Probabil ați auzit de acesta deoarece bunicile noastre îl foloseau adesea pentru a obține un păr mai sănătos. Folosește o lingură de oțet de mere împreună cu 300 ml de apă pentru a clăti părul după spălare. Acesta este un tratament miraculos pentru scalpul cu probleme precum mătreață, mâncărimi sau descuamare.

Sursă foto prima pagină Pixel-Shot/Shutterstock

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.