Setari Cookie-uri

Ai grijă de podoaba capilară: Măști de păr cu ingrediente din casă

Iata cateva masti de par cu ingrediente din casa!

Mască de păr cu avocado

Pe lângă proprietățile sale alimentare uimitoare, avocado-ul poate fi folosit și pe partea de beauty. Această mască de păr se prepară foarte ușor nefiind nevoie de un blender sau de o răzătoare electrică. Datorită conținutului intens de vitamine și nutrienți precum B5, E, și C, părul tău va căpăta un aspect revitalizant și sănătos.

Pentru a prepara această mască o să ai nevoie de un avocado copt, o lingură de ulei de măsline sau migdale și de 50 ml de lapte.

Cu ajutorul unei furculițe trebuie să pasezi bine fructul de avocado peste care sp adaugi uleiul și mai apoi treptat laptele până când compoziția capătă ascpectul balsamului de păr.

Mai apoi tot ce trebuie să făci este să-l aplici pe păr cu mișcări de jos în sus încercând să acoperi toată lungimea părului de la rădăcină până la vârfuri. Lasă-l să acționeze timp de 20-25 de minute după care clătește bine părul și samponează-l. Datorită conținutui ridicat de nutrienți al avocado-ului, folosirea balsamului nu mai este necesară.

Citește și:

Mască de păr cu muștar

Deși pare un element nemaiîntâlnit în indutria frumuseții, muștarul câștigă teren datorită proprietăților sale benefice. Elementul principal din această mască și anume, muștarul, va produce o reacție de încălzire la nivelul scalpului tău, punând sângele în mișcare și încurajând producerea de noi fire de păr, fortificându-le pe cele deja existente.

Pentru a prepara această mască ai nevoie de 2 linguri de apă caldă, 2 linguri de muștar tip pudră. 2 linguri de ulei de măsline, un gălbenuș de ou și 2 lingurițe de zahăr.

După ce ai procurat toate elemntele tot ce trebuie să faci este să le amesteci într-un bol foarte bine până obții o pastă densă. Se aplică pe scalp încercând să eviți suvițele de păr, iar după 15-30 de minute de așteptare clătești bine cu apă calduță și șamponezi.

Citește și:

Această mască poate fi repetată odată la o saptămână.

Sursă foto: B-D-S Piotr Marcinski/Shutterstock

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.