Setari Cookie-uri

Cum sa scapi de obiceiul rosului unghiilor?

Iti rozi unghiile, iti rupi pielitele? Stim ca nu e usor, dar exista solutii.

Stres, agitatie, alergatura,anxietate si mii de ganduri care nu iti dau pace si te indeamna la obiceiuri autodistructive? Iti rozi unghiile, iti rupi pielitele? Stim ca nu e usor, dar exista solutii.

Rosul unghiile nu e igienic si iti poate afecta sanatatea unghiilor. Fie ca este vorba de un gest de moment, cauzat de stress, fie ca este vorba de un obicei pe care-l ai de o viata intreaga, tine cont ca orice invat are si dezvat. Incearca sa inlocuiesti acest obicei cu altceva, precum folosirea unei mingi anti-stres.

Sfaturi care te ajuta sa renunti la obiceiul de a-ti roade unghiile

Iata cateva sfaturi de la expertii OPI Romania care sa te ajuta sa scapi de acest obicei nesanatos:

  1. Daca iti rozi unghiile atunci cand esti nervos, emotionat sau stresat, incearca sa folosesti o minge anti-stres.

E o activitate care iti tine mainile ocupate si care iti detensioneaza muschii si corpul. Cauta sa iti pastrezi mainile la distanta de gura.

Citește și:

2. Mergi la manichiura cat mai des posibil

Stim, poate ca economiile tale vor avea de suferit, dar cand vezi ca ai o manichiura superba iti va fi usor sa tii unghiile la distanta de gura. In primul rand pentru ca nu vrei sa o strici, iar mai apoi pentru ca stii cat de costisitor poate fi acest obicei.

3. Lasa-ti unghiile scurte

Sanatatea unghiilor este foarte importanta, iar daca ai o problema cu rosul unghiilor, incearca sa le tii cat mai scurte. Taie-le des si ingrijeste-le. Astfel nu vei mai fi tentata sa le rozi.

4. Foloseste o solutie speciala.

Bitrex este o substanta comuna folosita pentru a face anumite lucruri sa aiba un gust neplacut. Incearca sa aplici zilnic o solutie similara pe unghii. Odata ce vei duce mana la gura, cel mai probabil vei regreta gestul facut.

5. Daca problema persista, poarta manusi.

Investeste intr-o pereche de manusi pe care sa o poti purta zilnic. Incearca sa le porti cat de des posibil si in orice circumstante pentru a nu mai fi tentata sa-ti rozi unghiile.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.