Setari Cookie-uri

Uscarea exemplara a parului. Ce pasi trebuie sa urmezi?

Ingrijirea parului este esentiala pentru a avea un aspect bine ingrijit si elegant. Parul, in starea lui naturala, are un aspect individualizat. Forma lui este foarte diferita pe parcursul vietii.

Parul copiilor pare minunat. Cu nuante luminoase, carliontat, mai ales cand nu este tuns foarte des. Parul celor mici nu se ingrasa si este foarte frumos. Povestea aceasta tine cam in primii 7-8 ani de viata, pentru ca apoi, corpul trece prin unele transformari hormonale si de crestere. In aceasta etapa a vietii, firul de par incepe sa se ingroase, sa se indeseasca, sa se inchida la culoare. Mai incolo, putem observa cum devine mai poros sau se umfla pe alocuri. Toate aceste schimbari au loc din cauza factorilor chimici din interiorul corpului sau din cauza celor fizici precum spalatul pe cap, perierea, actiunea soarelui.”, explica Antoaneta Stoican, stilist Wella Professionals.

Acesta este momentul cand incepem sa ne intrebam cum sa ne ingrijim parul ca sa fie frumos si sanatos?

Cat dureaza etapa de schimbare a parului?

Citește și:

Studiile arata ca parul este intr-o continua dezvoltare „pana la 35 ani, apoi usor, usor incep sa apara anumite probleme (par alb, cadere, subtiere). In acest sens, exista pe piata produse de ingrijire si de styling, dar si aparatura potrivita bazata pe tehnologii ingenioase care ne ajuta in calatoria noastra legata de aranjatul si uscarea parului. Pentru ca, nu-i asa, niciodata nu suntem multumite de cum arata parul nostru”, puncteaza stilista Wella Professionals.

Rutina de ingrijire a unui par frumos

„In functie de tipul de par si de tipologia firului, ai nevoie de un sampon bun pentru hidratare (Invigo Nutri-Enrich), pentru hranire (Fusion) si pentru volum (Volume Boost).

De asemenea, pentru un par sanatos, frumos si usor de coafat, ai nevoie de o masca de hidratare sau de o masca de hranire. Important! Este nevoie de 2 samponari obligatoriu, cu masaj non-agresiv pe scalp, timp de 5 minute cu tratamentul ales. Apoi clatesti intens.

Citește și:

Dupa aceasta prima etapa de curatare si tratare, urmeaza uscatul parului. Dupa aceste tratamente aplicate, parul este deja usor moale. De aceea, acum este momentul in care ii poti aplica un leave in balm (Enrich Moisturizing Leave In Balm) sau o picatura, doua de ulei (Oil Reflection).

Zvanta parul pe jumatate cu foehnul, dupa care incearca sa il descurci. Masca reuseste sa faca minuni, daca o lasi sa isi faca efectul. Produsele aplicate dupa spalat creeaza o bariera intre par si caldura emisa de foehn si, de aceea, ar cam trebui sa le folosim mai mereu, cand ne coafam parul. Foarte important: foehnul trebuie sa fie de calitate! Nu se pune niciodata varful foehnului direct pe par, cand este pe perie, ci se tine la distanta de minimum 1 cm. De asemenea, atentie la periile electrice, care nu sunt potrivite pentru uscarea parului.

Atunci cand folosesti placa sau ondulatorul, este cazul sa apelezi la un produs de protectie termica sau poti folosi cateva picaturi de ulei. In cazul in care ai parul fin sau iti plac buclele, poti folosi bigudiurile calde. Parul tau va arata minunat!

Citește și:

Parul tratat chimic

In cazul parului vopsit in nuante de blond sau de rosu, acesta nu prea suporta caldura puternica. De aceea, are nevoie de un sampon de intretinere a culorii si de masti de culoare si hranire, din aceeasi gama. Si incă ceva important: obligatoriu de folosit dupa spalat, inainte de uscare, Miracle BB sau orice tratament care protejeaza parul impotriva caldurii si, totodata, culoarea.

In situatia in care parul este decolorat, trebuie amintit ca acesta implica o atentie si o grija mai mari: sampoane de reparare si tratamente intensive. De mare ajutor este si cheratina moleculara de la System Professional Liquid Hair.

Daca vei tine cont de aceste sfaturi si vei urma intocmai pasii, schimbarea se va vedea cu siguranta, iar parul tau va straluci de frumusete si sanatate.

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.