Setari Cookie-uri

Parerea lui Radu: Marea ne ofera o stare de iluzionism

La mare ne simtim liberi si mai ales fericiti. Cel putin in poze.

mare

De 70 de ani incoace, de cand Louis Réard inventa ideea de bikini, de la celebra poza a lui Brigitte Bardot din anii 50 facuta pe plaja la Cannes, de atunci si pana acum traim la mare in lenjerie intima cu certitudinea ca suntem imbracati.

Citeam o stire despre petrecerea data pe o plaja din Malibu unde invitati erau Leonardo Di Caprio, Orlando Bloom si Elon Musk. Ultimul venind la petrecerea de pe plaja imbracat complet in costum. Inclusiv cravata. Probabil i s-a atras la un moment dat atentia. I s-a spus ca e la plaja, sa nu-si uite costumul. Practic era in legitima aparare. La mare oamenii stau in lenjerie intima cu certitudinea ca sunt in costum. E un tip de vraja care intervine. Sau poate de libertate. Marea iti lasa impresia de om liber.

Pricipala preocupare in care ne stabilim pe plaja e sa ne ferim de soare. O industrie intreaga s-a dezvoltat in sensul asta. Paradoxal, soarele e ceea ce ne aduna. Dar e si ceea ce ne dezbina. O stiinta intreaga a pus la punct un sistem de protectie. Cel mai periculos lucru in viata de la plaja e soarele. Mai ales cand lipseste. Admir capacitatea femeilor de a-si dedica mare parte din vacanta bronzatului. E a doua preocupare ca importanta in vacanta la mare. Expunerea la soare e aproape la fel de importanta ca feritul de el.

Citește și:

Vizionare placuta


Radu Buzăianu se ocupă seara la televizor de politicienii care-i fac viața grea, iar în timpul zilei, de cei 3 copii pe care-i are să-i facă viața un loc mai bun și mai cu sens. Din ce...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.